Gå tillbaka

Race under midnattssolen i helgen

En månad efter premiären på Anderstorp är det dags igen i Skandinaviens ledande GT-serie – Porsche Carrera Cup Scandinavia. Denna gång under midnattssolen i Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå.

WestCoast Racing är därmed tillbaka på banan där teamet segrade med Roar Lindland under den norrländska banans premiärtävling 2019.
Förhoppningarna inför den kommande tävlingshelgen är stora. Teamets förare Robin Knutsson och Micke Karlsson hade båda bra fart i premiärtävlingen, men trots Robins lovande andra startposition i första racet uteblev de framskjutna placeringarna för någon av förarna i de två racen.

Vi hade egentligen en bättre helg än vad resultaten visade senast på Anderstorp, berättar teamchefen Dick Jönsson Wigroth. Men nu har vi lagt premiären bakom oss och tagit med det som var bra, och det var en hel del, till Skellefteå och de kommande deltävlingarna, avslutar Dick inför midnattssolsracen.

I helgen är det även ett jubileum för Micke Karlsson som gör sitt 100:ade race i Skellefteå. Han har en speciell karriär bakom sig med en tävlande i formelbil under 90-talets inledning och slutskede – samt en “del två” i täckta bilar från 2018 till idag. Läs mer om jubileet på Mickes instagram – @smorjern48.

Schema Midnattssolsloppet
Fredag 17 juni:
17:20 Porsche Carrera Cup Scandinavia Kval
20:40 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
Lördag 18 juni:
15:05 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 2
20:40 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 3

Sändningarna från racen kan ses på Viaplay

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Daniel Ahlgren