Gå tillbaka

Roar Lindland segrare i Skellefteå

Inför en rekordpublik på 16,700 personer på nya motorsportarenan Fällfors utanför Skellefteå tog Roar Lindland sin första seger för säsongen i Carrera Cup Scandinavia.

Säsongen har inletts lite tyngre än vanligt för Lindland i Carrera Cup Scandinavia men i Skellefteå gick allt den rutinerade Porscheförarens väg och efter en femteplats i det första racet slog han till med seger i helgens avslutande race. En seger som var välkommen för norrmannen.
– Det har varit en jobbig start på mästerskapet så den här segern satt extra skönt, sa Roar efteråt. Jag kunde dra nytta av situationen när Robin Hansson och Pontus Fredricsson fick kontakt och ta över ledningen.

Hugo Nerman gjorde också en stabil insats. Efter att ha kvalat in som trea i båda racen jagade han pallplatser. Även om det i slutändan inte blev något pallbesök för den unge skåningen blev det ändå ytterligare en bra poänghelg med en fjärdeplats respektive femteplats. Särskilt femteplatsen i race 2 imponerade då han efter ett litet misstag halkade ner till 18:e plats men återigen gjorde en imponerande uppkörning genom fältet.

I mästerskapet är nu Roar Lindland fyra totalt tätt följd av teamkamraten Hugo Nerman några poäng efter på femteplats inför sommaruppehållet.
– Det har varit en intressant start på vår första säsong i Porsche Carrera Cup, konstaterar teamchef Dick Jönsson Wigroth. Vi visste att det skulle bli en utmaning där vi skulle möta team och förare som varit i det här mästerskapet länge så att vi har varit med i toppen från start tar vi som ett väldigt högt betyg. Hugo har gjort en imponerande debut i Carrera Cup och Roar Lindland är nu tillbaka där han hör hemma högst upp på pallen.  Vi har upplevt ett av de bättre motorsporteventen på mycket länge här i Skellefteå och nu tar vi och laddar om för andra säsongshalvan.

Carrera Cup Scandinavia tar nu ett sommaruppehåll innan säsongen återupptas 17-18 augusti på Gelleråsen i Karlskoga.