Tidigt slut i andra GT Masters-racet

Publicerad 6 maj 2012, 15.42 av WestCoast Racing.

Det blev ett tidigt slut på söndagens race för WestCoast Racing. Redan på det tredje varvet tvingades Martin Matzke bryta i depån efter att blivit påkörd av en Porsche och intryckt i räcket. Han var mycket missnöjd när han återvände till depån och tvingades bryta racet.
– Det var fel redan från start och de borde aldrig ha släppt starten, berättar Martin. Längre ner i fältet var det stora luckor och flera led. Jag tappade flera placeringar men kunde börja ta tillbaka dem och bilen kändes bra. Jag låg klart på insidan av Porschen när han bara styrde in i mig, jag vet inte vad han tänkte på eller gjorde. Han knuffade mig av banan och in i räcket och ut på banan igen träffade jag en Camaro och styrstaget gick av. Det hela var väldigt onödigt.

Fredrik Lestrup tvingades konstatera i depån att det inte skulle bli något kört idag.
– Jag är självklart väldigt besviken. Bilen kändes väldigt bra i warm-up och jag såg fram emot racet. Tyvärr såg det ut som många körde onödigt aggressivt idag. Martin kunde inte göra något utan blev tryckt av banan och racet var slut. Vi biter ihop och kommer igen till Sachsenring, en bana jag verkligen gillar.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth var också missnöjd med dagens händelse och tyckte det det var onödigt vårdslös körning.
– Martin var oskyldig idag, det var tyvärr alltför många som inte höll tillräckligt bra koll idag. Det är för stora risker med att starta längre bak och det känns nästan som ett lotteri om man ska råka ut för något eller inte. Det måste bli bättre. Vi kommer igen till Sachsenring.

Racereport in English

Resultat, race 2 ADAC GT Masters, Zandvoort

Senaste nyheterna