Gå tillbaka

Dubbelt pallen för Emma i Danmark

Emma Wigroth tar säsongens första pallplats i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på danska Jyllandsringen

Den tredje deltävlingen i de skandinaviska Porsche serierna gick i helgen i danska Jyllandsringen utanför Silkeborg. Den här gången var det Emma Wigroth i Sprint Challenge som fick besöka podiet flest gånger för WestCoast Racing.

Teamets förare i Carrera Cup, Robin Knutsson kom till tävlingen i klar serieledning med 20 poäng. Han lämnar även Danmark i ledning, men den har krympt till 8 poäng när serien tar halvtid. Detta efter ett inte helt lyckat kval och två race på en bana som var i princip omöjlig att köra om på. Helgens resultat blev en 3:e och en 5:e plats:

– Lämnar helgen något besviken men hade kunnat vara mycket värre. Kvalet var väldigt viktigt där jag tyvärr gjorde för mycket misstag som jag fick betala priset av i race 2 framför allt. Halvvägs in i säsongen och vi är i serieledning i en serie som vi inte tänkte köra, inte så illa trots allt. Mycket kvar av säsongen dock och jobbet kommer bara bli mer och tuffare för att hålla oss längst upp, men den utmaningen är vi redo för!

Emma Wigroth fortsätter att utveckla sig körning vid varje tävling i Sprint Challenge och fick nu besöka podiet för första gången i år efter tredjeplatser i GT4 klassen i båda racen:

– Helgen började tufft men vi lyckades vända på det och avsluta helgen med dubbla pallplatser. Avgörande för tredjeplatsen i race 1 var min start där jag direkt tog mig upp några platser. Banan är svår att köra om på så starterna var viktiga. Det känns skönt att komma hem med lite mer poäng till mästerskapet och mina första pallplatser i Porsche Sprint Challenge!

Nu tar serien ett uppehåll till 16-17 augusti då höstens tävlingar börjar under Kanonloppet på Gelleråsen Arena.

Sändningarna från helgens race från båda serierna finns att se på Porsche Carrera Cup Scandinavias YouTube Kanal

Resultat och serietabeller för Porsche Sprint Challenge Scandinavia finns på www.sprintchallenge.se
Resultat och serietabeller för Porsche Carrera Cup Scandinavia finns på www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @robin.knutsson

Foto: Armin Hadžić