Gå tillbaka

Redo för Jyllandsringen med Knutsson i serieledning

Robin Knutsson Porsche Carrera Cup Scandinavia för WestCoast Racing inför Jyllandsringen

Midsommar har passerat och det är dags för sista racet innan sommaruppehållet i Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia. Den här gången drar serierna till Danmark och Jyllandsringen.

Robin Knutsson kommer till den danska deltävlingen i serieledning i Carrera Cup för första gången efter succén med dubbelsegern i Gelleråsloppet. Men det blir hans första besök på banan:

 – Det blir första gången för mig på Jyllandsringen, det blir en rolig utmaning! Jag kommer förbereda mig och jobba på samma sätt som jag gjort nu i början på säsongen – don’t fix something that’s not broken. Jag kommer inte komma till banan med förväntningen att kamma hem 50 poäng igen, jag ska jobba hårt och metodiskt som tidigare så får resultaten komma av sig själv. Jag har fått lära mig den hårda vägen att lägga fokus på rätt ställe. Allt som allt så ser jag starkt fram emot helgen.

Emma Wigroth har erfarenhet av Jyllandsringen från finalen i Formula Nordic förra säsongen men kommer i helgen att fokusera på det mentala och att få till kvalen i Porsche Sprint Challenge Scandinavia:

– Jyllandsringen är en ny bana för de flesta men jag hade ett race där förra året i Formula Nordic, så jag känner till banan lite. Jag hoppas att jag kan dra fördel av detta. Vi tog ett stort kliv framåt på Gelleråsen så jag ska fortsätta denna utvecklingen. Mitt fokus denna helgen kommer vara mycket på det mentala och att sätta ihop alla olika delar, främst i kvalet. Kvalen har varit det som gjort mina racehelger lite kämpigare, så denna helgen hoppas jag på att mina förberedelser tillsammans med min mentor Thomas Fogdö ger resultat i kvalet. 

Inför helgen kan ni se Emmas senaste vlog från Gelleråsloppet på Emmas YouTube kanal!

Söndagens race, både i Porsche Sprint Challenge Scandinavia och Porsche Carrera Cup Scandinavia kommer att sändas LIVE på seriens YouTube kanal.

Tidsschema Söndag 30 Juni
11:00 Porsche Sprint Challenge Scandinavia Race 1
11:45 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
14:05 Porsche Sprint Challenge Scandinavia Race 2
14:45 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 2

Mer om Porsche Sprint Challenge Scandinavia finns att läsa på www.sprintchallenge.se
Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @robin.knutsson

Foto: Armin Hadžić & Oscar Malmlund

Emma Wigroth Porsche Sprint Challenge Scandinavia för WestCoast Racing inför Jyllandsringen

Robin Knutsson Porsche Carrera Cup Scandinavia för WestCoast Racing inför Jyllandsringen

Emma Wigroth Porsche Sprint Challenge Scandinavia för WestCoast Racing inför Jyllandsringen