Gå tillbaka

Knutsson tog dubbla pallplatser i premiären på Anderstorp

Robin Knutsson Porsche Carrera Cup Scandinavia WestCoast Racing Anderstorp 2024

För Robin Knutsson skulle det bara vara ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia premiären på Anderstorp inför en säsong i Porsche Carrera Cup Benelux. Men efter att ha kvalat 3:a till race 1 och i pole till race 2 visade WestCoast Racing föraren att han tagit flera steg framåt till 2024 – och kunde i helgen, på riktigt, utmana om topplaceringarna:

– Jag visste att jag hade utvecklats och hoppades på att ha stark fart, men jag vågade inte förvänta mig för mycket. Efter träningarna så visste jag att vi kunde sikta på topp 3, om inte ännu mer. 

I race 1 höll Robin sin tredjeplats från starten till mål och förväntningarna växte inför race 2 då han startade i pole position:

– Efter pallplatsen i första racet var det bara vinst som gällde. Efter inledningen fick jag en lucka bakåt och visste att jag var snabbast. Jag ville inte riskera för mycket och bromsade några meter tidigare i kurva 2, men tyvärr bromsade jag på ett gupp som gjorde bilen instabil och låste framdäcken. 

Upplåsningen gjorde att Robin tappade ledningen ner till tredje plats. En position han höll till sista varvet då en incident framför lyfte upp honom till en andraplats i mål.
Men efter helgen ser han ändå en positiv utveckling:

– Jag är väldigt besviken för misstaget – men det säger ju också en del om min utveckling, en andraplats är ett resultat som jag förra säsongen hade gjort allt för.

Emma Wigroth hade en mer blandad premiärtävling i Porsche Sprint Challenge Scandinavia men nu har nu första racet bakom sig:

– Det var en tuff helg för mig men jag tar med mig nya lärdomar till Gelleråsen. Jag fick mycket körtid och kom in mer och mer i körstilen. Detta var även första gången jag körde med detta års startfält, så denna helg gällde det att analysera mina konkurrenter och det kommer troligen hjälpa mig i racen på Gelleråsen.

I båda racen startade hon 10:a. I race 1 blev hon 9:a (5:a i GT4 klassen). I race 2 blev hon 12:a (7:a i GT4).

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth ser tillbaka på en helg som är starten på en resa med Emma men som även börjar visa resultatet av flera års arbete med Robin.
– Robin bevisar att den gamla klyschan – “Ju mer man tränar, desto bättre blir man” – stämmer!

Robin har race redan nu kommande helg på Spa-Franchorchamps i Benelux serien. WestCoast Racing och Emma har nästa tävling på Gelleråsen Arena 1-2 juni.

Helgens race finns att se på Porsche Carrera Cup Scandinavias YouTube Kanal

Mer om Porsche Sprint Challenge Scandinavia finns att läsa på www.sprintchallenge.se
Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @robin.knutsson

Foto: Armin Hadžić & Oscar Malmlund