Gå tillbaka

Skandinavisk racepremiär för Emma och Robin i helgen

Emma Wigroth Porsche Spring Challenge Scandinavia 2024 GT4 RS

Till helgen är det premiär – Emma Wigroth gör sin tävlingsdebut i sportvagn i Porsche Sprint Challenge Scandinavia på Scandinavian Raceway i Anderstorp. Hon gjorde sina första varv på Gelleråsen Arena på Porsche-seriens roll-out för en vecka sedan:

– Rollouten på Gelleråsen blev mitt första test i bilen och det blev två väldigt lärorika dagar. Bilen är en väldigt rolig och potent racebil med mycket kraft. Motorn bidrar mycket till bilens karaktär och kräver lite mer av föraren. Det är en stor omväxling för mig körmässigt då bilen kräver en speciell körstil som är väldigt annorlunda från formelbil, säger Emma om sina första intryck av Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsport.

– Det ska bli kul att äntligen få starta säsongen och göra min debut i Sprint Challenge. Jag tror och hoppas på en bra och utvecklande premiärhelg. Detta blir första gången på Anderstorp med bilen så det kommer att bli en utmanande helg med många intryck och massa lärdomar att hämta. Detta är mitt läroår så jag har inte satt för höga mål men målsättningen denna helg är att för varje pass i bilen utvecklas och vara med i topp 5 i GT4 RS klassen, avslutar hon om sina förväntningar inte helgen i Anderstorp.

Även Robin Knutsson kör sin svenska premiär i helgen. WestCoast Racing och Robin hade en oturlig avslutning i Porsche Sprint Challenge Southern Europe där han blev påkörd i kvalet – och aldrig kom till start i finalen i Barcelona. I år kommer Robin att fokusera på Carrera Cup Benelux med annat team, men gör i Anderstorp ett gästinhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia med WestCoast Racing.

Lördagens race, både i Porsche Sprint Challenge Scandinavia och Porsche Carrera Cup Scandinavia går att se LIVE på seriens webbsida www.carreracup.se

Tidsschema Lördag 4 Maj
09:55 Porsche Sprint Challenge Scandinavia Race 1
11:20 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
13:35 Porsche Sprint Challenge Scandinavia Race 2
15:00 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1

Mer om Porsche Sprint Challenge Scandinavia finns att läsa på www.sprintchallenge.se
Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @robin.knutsson

Foto: Oscar Malmlund & MS Media

Emma Wigroth Porsche Spring Challenge Scandinavia 2024 GT4 RS

Emma Wigroth Porsche Spring Challenge Scandinavia 2024 GT4 RS

Emma Wigroth Porsche Spring Challenge Scandinavia 2024 GT4 RS