Gå tillbaka

WestCoast Racing och Knutsson startar 2024 i helgen i Porsche Sprint Challenge Southern Europe

Vintern har fortfarande sin fasta hand över stora delar av Sverige när Robin Knutsson och WestCoast Racing styr trailern söderut för att för andra året köra Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

2023 körde Robin den sydeuropeiska seriens premiärsäsong över tre deltävlingar i Valencia, Portimao och Barcelona. Serien erbjuder mycket körning och är bra träning och förberedelse inför sommarens tävlingar för förarna i Porsche Carrera Cup i Porsche 911 GT3 Cup och Porsche Sprint Challenge i Porsche 718 GT4.

 – Den här serien motsvarar körtiden under en hel svensk säsong, för både Porsche Carrera Cup Scandinavia och Porsche Sprint Challenge Scandinavia . Det är mycket körtid, vilket är bra för både etablerade och de som är nya i klassen, säger WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth om Porsche Sprint Challenge Southern Europe.

Nu 2024 går premiären i helgen 27-28 januari i Portimao i Portugal. Därefter körs deltävling 2 helgen efter, 2-3 februari i Estoril, även den i Portugal. De två avslutande tävlingshelgerna körs i Spanien tre veckor senare. Valencia 23-24 februari och finalen i Barcelona 1-2 mars.

Nytt för i år är att tävlingarna kommer att streamas LIVE. Länk till sändningarna och sändningstider:
www.sprintchallengesoutherneurope.com/live

Tävlingskalender Porsche Sprint Challenge Southern Europe:

27-28 januari Portimao (P)
2-3 februari Estoril (P)
23-24 februari Valencia (E)
1-2 mars Barcelona (E)

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @robin.knutsson

Foto: MS Media