Gå tillbaka

Hög ambition men dålig utdelning på Zolder

Under en varm helg i Belgien gjorde Robin Knutsson sin säsongsdebut i Porsche Carrera Cup Benelux som för årets näst sista tävling besökte Zolderbanan.

Målet för Robin och WestCoast Racing med att byta från den Skandinaviska till Benelux-serien var att söka sig ut på europeiska banor för att samla erfarenhet, men det innebär även en utmaning med att lära sig nya banor och i ny konkurrens:

– Jag är inte helt nöjd med farten under helgen. Zolder är en utmanande bana där track knowledge är viktigt och det hade vi helt enkelt inte då det var första gången vi var där, säger Robin om helgens speed.

Efter att ha kvalat 10:a och 8:a till de två racen var målet att försöka avancera i racen, vilket var lättare sagt än gjort. Båda racen var störda av flera incidenter följda av långa safety car episoder, men Robin kände att han hade mer fart för att utmana i racen. I första racet slutades han 8:a och satsade på en högre position till race 2:

– Under racen hittade vi, som vi brukar göra, lite bättre fart. I andra racet kände jag att vi kunde utmana om 5-6:e plats men en incident tog slut på det roliga. Nu får vi ladda om och ger allt i Österrike nästa vecka! avslutar Robin efter helgen på Zolder.

Nästa tävling är finalen i Porsche Carrera Cup Benelux som körs tillsammans med DTM tävlingen på Red Bull Ring i Österrike 22-24 september.

Helgens tävlingar finns att se på Porsche Carrera Cup Benelux YouTube kanal.

Mer om serien finns att läsa på www.carreracupbenelux.com

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: MS Media