Gå tillbaka

Knutsson och WestCoast Racing byter fokus till Porsche Carrera Cup Benelux

Med två tävlingshelger kvar av Porsche Carrera Cup Scandinavia har Robin Knutsson och WestCoast Racing bestämt att flytta fokus och istället avsluta säsongen i Porsche Carrera Cup Benelux.

Robin och teamet kommer nu att köra de två återstående tävlingarna på Zolder i Belgien samt finalen på Red Bull Ring i Österrike. Datum för tävlingarna är samma som för den skandinaviska serien, där Robin nu ligger 6:a i mästerskapet.

– Vi har beslutat att lägga resurserna på det som vi tror att jag kommer att utvecklas mest av, och det är att köra mer utomlands. Mina resultat har även varit bättre i de utomnordiska tävlingarna jag kört, så när vi väger för och nackdelar så känns det som rätt steg, säger Robin om beslutet att söka nya utmaningar.

Men han passar även på att uppskatta värdet av erfarenheten med Porsche Carrera Cup Scandinavia:
– Under mina två år i Porsche Carrera Cup Scandinavia har jag lärt mig väldigt mycket och det har varit roligt, men nu satsar vi vidare på banorna i Europa.

Redan förra året deltog Robin i säsongsfinalen av Porsche Carrera Cup Benelux på Hockenheim. En tävling som blev hans bästa under året där han slutade på en 4:e och 5:e plats i de två tävlingarna.
Även i år har hans bästa resultat (2:a) kommit på en internationell arena när Porsche Carrera Cup Scandinavia besökte La Sarthe banan i Le Mans. Robins långsiktiga fokus är mot de internationella banorna på kontinenten. Detta beslut är därför en del i hans förberedelser inför 2024.

– Att köra på de större internationella banorna är det Robin vill fokusera på inför 2024 och framåt. Därför stödjer vi i teamet honom fullt ut i hans beslut att avsluta året med de två återstående racen i Benelux-serien, säger WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth.

Resterande tävlingsschema Porsche Carrera Cup Benelux 2023:
8-10 sep Truck GP Zolder, Belgien
22-24 sep DTM Red Bull Ring, Österrike

Mer om serien finns att läsa på www.carreracupbenelux.com

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: Armin Hadžić & MS Media