Gå tillbaka

Nystart på Gelleråsen Arena under Kanonloppet

Efter ett långt sommaruppehåll på en dryg månad är Porsche Carrera Cup Scandinavia tillbaka på de svenska racerbanorna när serien tävlar under Kanonloppet på Gelleråsen Arena nu i helgen 18-19 augusti.

WestCoast Racings Robin Knutsson har haft blandad lycka i tävlingarna hittills under säsongen men har andraplatsen på Le Mans som poängmässig höjdpunkt.

– Det ska bli kul att köra igen. Jag tror alla är extra taggade efter sommaren och vi är inget undantag. Vi har haft en testdag på Gelleråsen där vi tyckte att det gick rätt bra men vi får se nu till helgen hur vi ligger till nu gentemot de andra, säger Robin som även har försökt att utveckla sin körning på flera sätt under sommaruppehållet.
– Jag har även jobbat med min stora utmaning att snabbt komma igång (och hitta farten), trots begränsad körning innan kvalen. Det är något som har varit min svaghet tidigare men som jag har förbättrat under säsongen.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth ser fram emot att komma igång igen och besöka banan som numera drivs av den förare som vunnit flest STCC mästerskap för WestCoast Racing:
– Det är kul att det drar igång igen och att komma till Gelleråsen Arena där Richard Göranssons team alltid bjuder på ett motorsportevenemang i toppklass. Det är även hemmatävling för Porsche Center Örebro som är en av våra partners, så vi hoppas på en problemfri och bra helg, avslutar Dick.

Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: Armin Hadžić