Gå tillbaka

Ingen succé i Fällfors

Profetian inför de fyra racen i Norrland slog in – helgen i Fällfors kan bli avgörande när förare som samlade poäng i samtliga fyra race kunde dra ifrån i sammanställningen.

I vad som skulle komma att bli en utmanande tävling för Robin Knutsson i Porsche Carrera Cup Scandinavia, fick han en tuff start när han körde av i fredagens andra kval på Drivecenter Arena i Fällfors. Med förstörda däck kom han att bli tvungen att starta på ett nytt set däck till race 2 och fick därmed bestraffningen att starta sist på griden.

I fredagens första kval hade Robin placerat sig som 9:a och lyckades i race 1 ta sig upp till en 5:e i mål. I race 2 visade det sig att en olycka sällan kommer ensam när han, efter att han startat sist, tvingades bryta när en hjulmutter gick sönder.

På lördagen kördes en ny deltävling med nya kval och dubbla race. Den här gången var Robin med bättre och kvalade 6:a resp 7:a till de två racen.

I race 1 hade Robin tätkänning racet igenom och slutade på en stabil 5:e plats som blev en 4:e efter en bestraffning för en annan förare.

Till det andra racet var oturen återigen framme och han fick bryta från en 7:e plats när en drivaxel gick av.

– Tuff helg, farten kom men tyvärr lite för sent och när vi väl började hitta fart till racen så hade vi oturen med två mekaniska DNF. En racehelg där jag lärde mig mycket men samtidigt vill glömma så snabbt som möjligt, sammanfattar Robin sin norrlandstävling.

I sammanställningen tappade Robin ingen placering men är nu på 6:e plats med 66 p. Avståndet till tredjeplaceringen i mästerskapet har däremot växt till 28 p när tre tävlingshelger återstår. Se hela tabellen på www.carerracup.se

Emma Wigroth, WestCoast Racings förare i Formula Nordic, hade en mer lyckosam helg på Drivecenter Arena där hon radade upp placeringar strax utanför pallen med placeringarna 4, 6, 5 & 4 i de fyra racen. Hon är nu 6:a i mästerskapstabellen med 105 p och 39 p upp till tredjeplatsen när det återstår två tävlingshelger. Se hela tabellen på www.formulanordic.se

Nästa deltävling för både Porsche Carrera Cup Scandinavia är Kanonloppet 18-19 augusti på Gelleråsen Arena. Formula Nordic kör nästa deltävling den 4-6 augusti på Rudskogen i Norge.

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Foto: Armin Hadžić & Bengt-Åce Gustavsson