Gå tillbaka

Det kan bli en avgörande helg i norrland

Efter framgångarna på Le Mans senast väntar i helgen nya utmaningar med dubbla deltävlingar för Robin Knutsson och WestCoast Racing när Porsche Carrera Cup Scandinavia besöker den norrländska banan Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå.

Robin Knutsson har en bra känsla inför Fällfors, banan där han tog sin första pallplacering i Porsche förra året:
– Det blir kul att sätta sig i bilen igen efter framgången i Frankrike. Fällfors är en bana som har en mer internationell stil, så jag tror att det kan passa oss bra. Nu vet vi också hur det känns att fightas i toppen och vi ska göra allt vi kan för att hålla oss där uppe.

Efter att tagit maximala poäng i Frankrike ligger Robin på en 6:e plats i den täta mästerskapstabellen efter tre körda race med 38 p, endast 9 p från tredjeplatsen. Tävlingen i Fällfors består av dubbla deltävlingar med totalt fyra race. På fredag respektive lördag körs både kval och två race per dag. Efter norrlandstävlingarna har därför 7 av säsongens 14 race körts och mycket talar för att mästerskapstabellen kan se annorlunda ut efter helgen.

Det kan bli en avgörande helg i norrland. Vi kan bara titta framåt efter Le Mans. Nu har vi en helg framför oss då ingen har råd att tappa poäng om man ska hänga med i mästerskapet, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth inför helgen.

Även Formula Nordic har samma upplägg med dubbla deltävlingar i Fällfors. Teamets förare Emma Wigroth ser fram emot helgens utmaningar:
– Denna helg är viktig med 4 race och mycket poäng på spel. Jag har kört på banan tidigare vilket större delen av startfältet inte har, så det gäller att försöka utnyttja detta och ta vara på fördelen. Det kommer att bli en krävande helg på flera sätt men jag kommer försöka hålla huvudet kallt och fokuset långt fram.

Mer om Porsche Carrera Cup Scandinavia finns att läsa på www.carreracup.se
Mer om Formula Nordic finns att läsa på www.formulanordic.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Facebook: @racing4halmstad
Instagram: @ewigroth

Foto: Armin Hadžić & Oscar Malmlund