Gå tillbaka

En final som inte uppfyllde förhoppningarna

Finalen för premiärsäsongen av Porsche Sprint Challenge Southern Europe gick i helgen på Barcelona. Inför helgen var förhoppningarna för Robin Knutsson och WestCoast Racing högt ställda.

Robin inledde serien i januari med en fjärdeplats i första racet i Valencia men hade en del utmaningar att hitta rätt i framförallt kvalen under andra tävlingshelgen i Portimao för två veckor sedan.

Den tredje och avslutande tävlingshelgen i Barcelona började lovande på testerna men precis som i Portugal hade inte Robin tiondelarna på sin sida i kvalet:
– Vi hade jättebra fart under träningarna men under kvalet så saknade jag de tiondelarna jag behövde för att vara i toppen, säger Robin om helgens kval där han körde till sig en sjunde startposition till båda racen.

I race 1 fick Robin en kanonstart:
– I första racet fick jag en drömstart. Jag låg 3:a tills jag missade i en kurva och tappade tillbaka till 5:e. Efter det var det svårt att återfå rytmen och jag trillade bak några placeringar till, säger Robin som blev 7:a i mål.

– I race 2 hade jag kontakt med en annan bil i starten och det gjorde det lite svårare att köra. Jag hade helt enkelt inte farten nog att klättra uppåt, säger en besviken Robin som slutade 8:a i racet och 7:a i mästerskapet.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth:
– Vi lyckades inte kapitalisera på möjligheterna den här helgen. Vi var inte där när det gällde, inleder Dick om Barcelonahelgen.
– Men vi har fått en ordentlig genomkörare under dessa tre tävlingshelger och vet var vi står och vad vi måste jobba på inför säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia, avslutar Dick.

Premiären för Porsche Carrera Cup Scandinavia går på Scandinavian Raceway i Anderstorp 12-13 maj.

Resultat från helgen:
Race 1 (pdf)
Race 2 (pdf)

Mer om serien finns att läsa på www.sprintchallengesoutherneurope.com

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: MS Media