Gå tillbaka

Utmanande för Robin i Portugal

Förra helgen gick den andra av tre tävlingshelger i Porsche Sprint Challenge Southern Europe på portugisiska Portimao.

För Robin Knutsson och WestCoast Racing var målen ambitiöst ställda inför helgen. Efter att ha kvalat i topp 5, varit nära pallen och en femteplats i totalställningen, var målet att sätta ihop alla delar under helgen och nå högre.

En av ambitionerna med att delta i den sydeuropeiska serien är att förbereda Robin att snabbt anpassa sig till nya banor och snabbt få ut så mycket fart som möjligt. Ett arbete som den här gången visade sig vara utmanande:

– Det var svårt att hitta rytmen. Det var en väldigt utmanande bana och det dröjde först till racet innan vi fick fart vilket var en liten besvikelse för min del, säger Robin om Portimao-banan.

I kvalet inför det första racet slutatde Robin 9:a, en startposition som han inte var nöjd med:

– Det var frustrerande men vi hittade farten till slut i racen. Att komma igång snabbt och maximera kvalet är något jag måste jobba hårt på till framtiden. 

I första racet fick Robin en kanonstart och lyckades redan på första varvet avancera upp till en fjärdeplats. Efter en omstart efter safety car föll han till femte plats, en position han höll till mål. Men han hade visat att han till hittat farten inför race 2.

I andra racet startade Ronin återigen som 9:a. Den här gången fick han inte riktigt till en lika fantastisk start som i första. Tyvärr tog racet slut strax därefter i första kurvan där han blev klämd, spann runt och med en efterföljande punktering så var racet över Robins del: 

– Jag försökte undvika en incident framför men det fanns inget jag hade kunnat göra för att undvika. Det är surt men så är det ibland i racing. Som helhet var det en tuff helg men i racing kommer man ha en del tuffa helger. Det gäller att lära sig från helgen, kavla upp ärmarna och ge allt nästa vecka i Barcelona.

Finalen i Porsche Sprint Challenge Southern Europe går nästa helg 24-25 februari.  

Resultat från helgen:
Race 1 (pdf)
Race 2 (pdf)

Mer om serien finns att läsa på www.sprintchallengesoutherneurope.com

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: MS Media