Gå tillbaka

Tuffa race i Valencia

– Vi hängde med bra och det här blir en nyttig sejour, sammanfattar WestCoast Racings teamchef Dick Jönsson Wigroth efter den inledande tävlingen i Porsche Sprint Cup Southern Europe i Valencia, Spanien.

Som en uppladdning inför Porsche Carrera Cup Scandinavia 2023 körde teamet den gångna helgen premiären i den nya vinterserien. Målet för deltagandet är att teamets förare Robin Knutsson ska samla på sig tävlingserfarenhet och lära sig nya banor. 

Serien erbjuder även ovanligt mycket körning per tävlingstillfälle, totalt 7 timmar! Det är mer än det dubbla mot en ordinarie tävlingshelg, vilket Robin anser ger honom  rätt förutsättningar:
– Det är en väldigt bra serie med tanke på hur mycket körning det är för oss förare. Det ger mig stora möjligheter att träna på det jag behöver bli bättre på.

Startfältet i serien är starkt där flera förare likt Robin är unga och vill samla på sig mer erfarenhet:
– I toppen är det bra motstånd och man får ge allt för att kunna utmana om pallplatser och vinster, det är dock något jag tror vi absolut är kapabla till, säger Robin om motståndet i serien.

Till Race 1 hade Robin kvalat till sig en 5:e startposition och slutade racet som 4:a:
– Race 1 var rätt lugnt, det var inte så många fighter och det handlade mest om att inte få track limits bestraffning.

Race 2 startade han 6:a och det blev dramatik från start till mål (där Robin klassificerades som 7:a):
– Andra racet blev lite mer händelserikt. Efter en kontakt i starten halkade jag ner i fältet men lyckades köra upp mig bra under racet. Dessvärre blev det ännu en incident mellan mig och en annan när vi fightades om tredjeplatsen. Trist slut men jag lärde mig mycket och är nöjd med min insats i helgen, avslutar Robin efter premiärhelgen i Porsche Sprint Cup Southern Europe.

Det återstår två deltävlingar i serien, 11-12 februari på Portimao i Portugal samt 24-25 februari i Barcelona i Spanien. 

Resultat från helgen:
Race 1 (pdf)
Race 2 (pdf)

Mer om serien finns att läsa på www.sprintchallengesoutherneurope.com

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: MS Media