Gå tillbaka

Succé i Porsche Carrera Cup Benelux finalen

Gästspelet i Porsche Carrera Cup Benelux blev en succé med en 4:e och en 5:e plats i de två racen för Robin Knutsson

Som avslutning på säsongen gjorde WestCoast Racing och Robin Knutsson i helgen ett inhopp i seriens stjärnspäckade säsongsfinal på Hockenheim i Tyskland som kördes tillsammans med DTM finalen inför storpublik.

Tävlingen var Robins debut på den internationella bantyp som erbjuder helt andra utmaningar än de mindre och kortade nordiska banorna. 

Under de inledande testerna så förbättrade han sig stadigt och lyckades kvala endast åtta tiondelar ifrån pole på 5:e plats till första racet:
– Vi kom hit utan några förhoppningar eller mål och tanken var väl mest att lära sig så mycket som möjligt. Det var en stor utmaning att anpassa sig så snabbt som möjligt när vi bara hade 2 träningar innan kvalet på en helt ny bana. Jag hittade dock rytmen snabbt och hade bra fart. Man vill ju alltid vara snabbast men att vi skulle få kämpa i toppen mot dessa riktigt duktiga förare på en bana jag aldrig kört på innan hade nog ingen riktigt räknat med, säger Robin om farten han visade i kvalet.

I lördagens Race 1 lyckades han hålla sin 5:e plats från starten ut på första varvet. Tempot var högt under hela racet och Robin lyckades hålla sin placering under 19 varv till mål.

Söndagens race blev mer händelserikt när han återigen startade som 5:a:
– Race 2 var lite svårare, jag lyckades ta en placering på andra varvet och hade ett litet tåg med bilar bakom mig i stort sett hela racet. Jag blev träffad på sidan med några få varv kvar och fick ett sned styrning från kontakten. På något sätt lyckades jag ändå hålla dem bakom trots att det blev svårkört. Sista varven kändes som evigheter men vi fightades igenom det, säger Robin om det andra racet där han slutade 4:a.

Motivationen är stor efter att ha avslutat säsongen starkt:
– Vi lämnar helgen med ett kvitto att vi har hittat väldigt bra fart senaste månaden och att vi är påväg i rätt riktning. Det ger väldigt mycket motivation att jobba ännu hårdare och hålla uppe momentum till nästa år. Väldigt tacksam över teamets arbete i år och att de tror på mig som förare. Det börjar ge utdelning och jag tror att vi kommer bli farliga till 2023 om vi fortsätter såhär.

Även teamchefen Dick Jönsson Wigroth är nöjd med säsongsavslutningen:
– Vi har haft en positiv utveckling sedan Rudskogen med små framsteg hela tiden.  Robin har jobbat lugnt och metodiskt tagit till sig av coaching och lyckats omsätta det i fart. Det har även varit en bekräftelse för teamet att vi jobbar åt rätt håll nu när vi avslutar med årets, vid sidan som pallplatsen i Skellefteå, bästa tävlingshelg.

Helgens båda race finns att se på Porsche Carrera Cup Benelux YouTube sida

Samtliga resultat och mer som serien finns att läsa på www.carreracupbenelux.com

Följ WestCoast Racing i social medier:

Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: MS Media