Gå tillbaka

En bra final på Mantorp Park

Med storpublik på plats så avslutades WestCoast Racings säsong i Porsche Carrera Cup i helgen Grande Finale på Mantorp Park.

Teamet kom till finalen med stora förhoppningar efter att Robin Knutsson senast i Norge visade god form. Robin infriade förhoppningen och var i kvalen endast en dryg halvsekund från pole position. I det konkurrenskraftiga startfältet räckte det till 9:e resp 7:e startposition inför de två racen. 

Teamets andra förare, Micke Karlsson, var ytterligare några tiondelar efter och kom att starta båda racen från 12:e position.

I Race 1 var WestCoast förarna, efter ett första actionfyllt varv, 10:a och 11:a med Knutsson först. Efter en tidig episod med säkerhetsbil lyckades Knutsson snabbt ta sig förbi gästföraren Marcus Ericsson och inledde jakten på den stora tätklungan. 

– Jag kände mig väldigt bekväm hela helgen och visste vad jag skulle göra för att åka fort. Vi var bland de snabbaste i första racet. Mot slutet var jag ikapp och gjorde ett omkörningsförsök på Hellsten, men misslyckades och kom aldrig nära igen för en ny attack. 

I mål var Robin 7:a och Micke Karlsson slutade första racet på 10:e plats.

I Race 2 fick Robin en bättre start:
– I andra racet var vi lika snabba igen. Med bara några varv kvar låg jag 6:a och visste att två förare framför skulle få bestraffningar. Jag försökte pusha lite extra med en chans på pallplacering, men missade i kurva 2 och åkte av, säger han efter racen.

– Det är väldigt små marginaler mellan att vara snabb eller åka av, men jag lär mig och har erfarenheten när jag kommer behöva den som mest, avslutar Robin som slutar på en 8:e plats i mästerskapet.

Micke Karlsson fick precis som i första racet en bra start. Han höll en 9:e plats under större delen av racet men slutade säsongen med en ny 10:e plats i mål:
– Jag fick till bra starter i helgen och det fungerade lite bättre i helgen än tidigare, säger Micke efter racen. 

Han har haft vissa svårigheter med övergången till Porsche i år, men är ärlig:
– Det är bromsarna och upplåsningar som varit det största bekymret. Samt en del körtekniska grejer som varit svåra att komma överens med. Det är stor skillnad från TCR bilen jag åkte innan. Däcken har också haft en helt annan karaktär. Vi kom in helt fel i våras,  sen har det varit svårt att rätta till det skadade självförtroendet, avslutar Micke som med sina två tiondeplatser i finalen ändå avancerade en placering till 13:e plats i mästerskapstabellen.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth är nöjd med teamets år i Porsche Carrera Cup Scandinavia:
– Vi är nöjda med säsongen och utvecklingen vi gjort på den korta tiden. Jag känner att vi har en bra plattform och erfarenhet inför nästa säsong, avslutar Dick.

Säsongen i Sverige är slut men redan nästa helg gör teamet ett inhopp i Porsche Carrera Cup Benelux med Robin Knutsson.

Sändningarna från den dramatiska finalen på Mantorp Park kan ses på Viaplay eller på Porsche Carrera Cup Scandinavias kanal på YouTube där racen finns att se 48h efter målgång.

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Armin Hadžić