Gå tillbaka

Grande Finale i helgen på Mantorp Park

Porsche Carrera Cup Scandinavia har i helgen sin stora avslutande finaltävling på Mantorp Park utanför Linköping. Även WestCoast Racing ska ta säsongen i mål. Säsongen 2022 har varit starten på något nytt. Teamet körde Porsche Carrera Cup Scandinavia även 2019 men satsningen i år har varit annorlunda då det varit teamets huvudfokus och inte delat som 2019 då teamet samtidigt hade ett engagemang i TCR Europe.

– Vi avslutar vår andra säsong i klassen. Vi siktar på en bra avslutning och kommer ta med oss det vi lärt oss under säsongen för att kunna närma oss toppen i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2023, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth inför finaltävlingen.

WestCoast Racings satsning i Porscheserien är flerårig och även om utmaningarna har funnits under året så har teamet visat ljuspunkter med fina prestationer både i kval och race.

Inför helgens final på Mantorp Park ligger teamets bäst placerade förare Robin Knutsson på 9:e plats i mästerskapet. Detta med en tredjeplats som bäst från tävlingen i Skellefteå. Senast på Rudskogen i Norge lyckades den unga göteborgaren inte få med sig några framskjutna placeringar, men närmade sig täten ordentligt tidsmässigt och lämnade vårt västra grannland med höga förhoppningar inför finalhelgen..

Micke Karlsson, som avstod tävlingen i Norge, är i helgen tillbaka till finalen på Mantorp Park. Han ligger inför helgen på 14:e plats i mästerskapet med goda möjligheter till avancemang.

För hela tabellen och mer info om Porsche Carrera Cup Scandinavia och finalen, besök www.carreracup.se

Helgens schema inför Mantorp Park:

Fredag 30 september
09:00 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 1
11:15 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 2
15:35 Porsche Carrera Cup Scandinavia Kval

Lördag 1 oktober
11:05 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
14:40 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 2

Tävlingarna sänds på Viaplay.

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Daniel Ahlgren