Gå tillbaka

Bra känsla med hem från Norge

Med bara en helg kvar i Porsche Carrera Cup Scandinavia lämnade WestCoast Racing och Robin Knutsson Norge med en bra känsla – trots att det bästa resultatet bara blev två niondeplatser.

– Vi lyckades kapa avståndet till täten ordentligt, både i kval och race, summerar teamchefen Dick Jönsson Wigroth nöjt helgen på Rudskogen Motorsenter i Norge.

Trots att helgens tävlingar var Robins första på den norska banan lyckades han närma sig täten tidsmässig i kvalet. Men tyvärr räckte tiderna bara till 9:e startposition i de tre racen.

I starten i Race 1 kom Robin inte iväg bra från linjen och tappade direkt några placeringar. När han väl var om hade avståndet upp till framförvarande växt för långt och han slutade på 9:e plats.

I Race 2 fick Robin en bättre start och kunde attackera direkt:
– Under formationsvarvet lyckades jag få in bra temperatur i däcken och kände att jag kunde pusha direkt. Jag fick en chans att komma om Magnussen men var lite sen under inbromsningen. Jag ångrar det dock inte, jag lärde mig mer av att försöka än om jag inte hade försökt alls.

Efter att Robin snurrat i jakten på 8:e platsen i races inledning var han sist i fältet, men lyckades jaga tillbaka till 15:e plats i mål.

I Race 3 hade Robin svårt att utmana:
– Jag hängde inte riktigt med i början men efter några varv började jag hitta rytmen och kom ikapp de två närmast framför, men lyckades tyvärr inte köra om, säger Robin om sista racet men är ändå hoppfull inför finalen om två veckor:
– Vi börjar komma in i stadiet där vi letar efter de sista tiondelarna och när vi väl har dem på rätt sida så är vi absolut med i toppen och jagar. Det ökar motivationen och jag är laddad inför finalen på Mantorp, avslutar han.

Nästa race är finalen i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park 30 september – 1 oktober.

Sändningarna från Rudskogen Motorsenter kan ses på Viaplay eller på Porsche Carerra Cup Scandinavnas kanal på YouTube där racen finns att se 48h efter målgång.

För mer info om Porsche Carrera Cup Scandinavia besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Foto: Armin Hadžić