Gå tillbaka

Kvalet blir avgörande i Kanonloppet

Efter säsongens kortaste väntan mellan två racehelger är det nu, två veckor efter Anderstorp, dags för det anrika Kanonloppet när Porsche Carrera Cup Scandinavia besöker Gelleråsen Arena.

Halmstadbaserade WestCoast Racing har hittills under säsongen, som nu passerat halvtid, haft toppar i både kval och race, men ännu saknas den där fullträffen med toppresultat under en hel racehelg. 

Robin Knutsson ligger bäst till av teamets förare på en 8:e plats i mästerskapet med 56 poäng. För att behålla kontakten med toppen i mästerskapet skulle han behöva en bra poängskörd från de kommande tävlingarna. Hans teamkompis Micke Karlsson har på flera sätt inte haft turen på sin sida i år. En poängrik helg skulle däremot kunna få honom att snabbt avancera i mästerskapet från den 15:e plats med 19 poäng han står på inför Kanonloppet.

– Micke Karlsson har sitt hemmarace nu på Gelleråsen Arena och Robin fortsätter sin utveckling så vi hoppas att vi får ihop det nu i helgen”, säger, Teamchefen Dick Jönsson Wigroth inför tävlingarna.
– Vi har sett att kvalet är väldigt avgörande för resten av helgens utgång och vårt första mål är därför att komma topp 10 i Q1 och avancera vidare till Q2. Gelleråsen Arena är också en relativt kort och smal bana vilket ökar utmaningarna i kvalet med många bilar i på banan samtidigt, avslutar Dick som inför helgen även hälsar teamets gäster välkomna!

Schema Kanonloppet:

Fredag 19 augusti
09:25 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 1
13:20 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 2
17:15 Porsche Carrera Cup Scandinavia Kval

Lördag 20 augusti
11:05 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
14:40 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 2

Sändningarna från racen kan ses på Viaplay

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Daniel Ahlgren