Gå tillbaka

WestCoast Racing och Porsche är tillbaka efter sommaruppehållet

Efter ett långt sommaruppehåll är WestCoast Racing och Porsche Carrera Cup Scandinavia tillbaka på racerbanorna igen till helgen. Tävlingsarenan för årets tredje race är precis som i premiären Scandinavian Raceway i Anderstorp.

Säsongens två första tävlingar har varit lite upp och ner för det Halmstadbaserade teamet. I debuten lyckades teamets förare Robin Knutsson kvala in på en sensationell andraplats. En position som den unga göteborgaren tyvärr inte lyckades omvandlade till ett starkt raceresultat. Ett omvänt scenario utspelade sig i Fällfors utanför Skellefteå där Knutsson i ösregnet höll sig kall och från en mer blygsam startposition avancerade stadigt och slutade på en tredjeplats. Inför helgen ligger han 7:a i mästerskapet.

Teamets andra förare, Karlskogabaserade Micke Karlsson, har haft en utmanande inledning på säsongen. Han har inte haft turen på sin sida, men det återstår 4 tävlingshelger i serien – och många möjligheter att avancerad från den inte helt representativa 16:e plats han ligger på i mästerskapet inför Anderstorp.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth ser fram emot att säsongen återstartar efter semestern:

– Det är kul att det drar igång igen. Vi välkomnar även våra VIP-gäster tillbaka till tävlingen på Anderstorp. Våra förare och teamet är taggade och vi ser fram emot resten av säsongen och hoppas på många poäng nu i helgen”, säger teamchefen inför årets tredje tävlingshelg.

Senast i Fällfors skulle det körts tre race. Det sista racet kunde då inte genomföras pga dimma. Det racet kommer istället att köras nu på Anderstorp på fredag kväll. I det racet kommer Knutsson att starta 9:a och Karlsson 12:a.

Schema Scandinavian Raceway

Fredag 5 augusti
09:30 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 1
12:00 Porsche Carrera Cup Scandinavia Test 2
15:15 Porsche Carrera Cup Scandinavia Kval
17:15 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 3 från Fällfors

Lördag 6 augusti
11:15 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 1
14:50 Porsche Carrera Cup Scandinavia Race 2

Sändningarna från racen kan ses på Viaplay

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Daniel Ahlgren