Gå tillbaka

Knutsson på pallen i Skellefteås ösregn

Robin Knutsson och WestCoast Racing lyckades kvittera ut årets första pallplats i mycket svåra förhållanden när Porsche Carrera Cup Scandinavia besökte Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå.

Helgen avslutades på topp med inledningen var mer trevande. I säsongspremiären på Anderstorp lyckades Robin Knutsson kvala som 2:a. Nu i Midnattssolsloppet hade både Robin och Micke Karlsson i den andra WestCoast Racing Porschen svårare att få ut det bästa ur bilarna.

I race 1, som gick i kvällssolen på fredag, fick Robin en dålig start och tappade från 9:e till 13:e position.
Micke kom iväg betydligt bättre och hade avancerat upp från 13:e till 8:e plats efter första varvet. Tyvärr gjorde Micke en avåkning och tappade tre placeringar i mitten av racet. Därefter följdes han och Robin åt och slutade som 8:a och 9:a.

Race 2 kördes på lördag eftermiddag och fick genomföras under väldigt blöta förhållanden. Racet inleddes bakom säkerhetsbil och rullande start med Robin som 9:a och Micke som 11:a.
Regnet tog sina offer och en av dem som tappade placeringar i avåkningar var Micke.
Robin imponerade stort och avancerade stadigt. Med bara ett par varv kvar hade han nått en tredjeplats. Säkerhetsbilen kallades då återigen ut och tävlingen avslutades under gulflagg, vilket innebar att Robins första pallplats i serien var ett faktum. Micke rullade i mål som 18:e.

Ett tredje race till kvällen var planerat men kunde aldrig genomföras eftersom dimman låg tät över Drivecenter Arena och ställdes in av säkerhetsskäl.

Robin Knutsson sammanfattar årets andra racehelg:
– Det var mycket upp och ner i helgen. Jag var besviken med kvalet och race 1 men hittade en bra känsla i regnet i race 2. Det var första gången i regn med Porschen så målet var att hålla sig på banan och försöka anpassa mig. Väldigt nöjd att det blev en pallplats och en skön känsla att ha med sig till sommaruppehållet, avslutar WestCoast Racing föraren.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth var glad över Robins tredjeplats:
– Det är skönt att Robin lyckades ta sig upp på pallen. Han byggde upp farten successivt under helgen och höll sig på banan i andra racet. Det här var bara vår andra tävlingshelg i Porsche Carrera Cup och vi har lite kvar för att slåss i toppen. Men det visar att jobba systematiskt och inte göra misstag i racen ger resultat. 

Nästa race i Porsche Carrera Cup Scandinavia är när serien åter besöker premiärbanan Scandinavian Raceway i Anderstorp 5-6 augusti.

Sändningarna från racen från Drivecenter Arena i Fällfors kan ses på Viaplay eller på Porsche Carerra Cup Scandinavnas kanal på YouTube där racen finns att se 48h efter målgång.

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Armin Hadžić & Jakke Röntynen