Gå tillbaka

Porsche Carrera Cup premiär i helgen

Till helgen är det dags – premiären i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2022 står för dörren på Scandinavian Raceway i Anderstorp.

WestCoast Racing är nu tillbaka i svensk racings toppskikt efter två år av pandemi och vi kan nu välkomna våra gäster och racing fans tillbaka till de svenska banorna.

Teamets nya förare, junioren Robin Knutsson och Mikael Karlsson, har under de senaste veckorna gjort flera testdagar i sina nya helt nya Porsche GT3 Cup bilar. Förarna kommer närmast från STCC och båda vann race under 2021, men är i år debutanter i Porsche Carrera Cup Scandinavia.

– Porsche Carrera Cup Scandinavia är ingen serie man bara köper en bil i och automatiskt gör ett toppresultat. De bästa förarna i serien är mycket snabba och erfarna, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om förväntningarna inför säsongen.
– Robin är ung och har bara en säsong bilracing bakom sig. Micke är precis som Robin en racevinnare, men på den här nivån måste alla komponenterna stämma för att vara med i toppen, förklarar Dick om säsongens förutsättningar och fortsätter:
– WestCoast Racing är tillbaka i Porsche 2022 efter ett par års frånvaro. Vi är ödmjuka inför uppgiften att slåss i toppen och utmana om pallplaceringar, men vi ser fram emot det!, avslutar Dick.

Helgens tävlingar kan dels ses på plats i Anderstorp, men sänds även på Viasat Motor på lördag.

Sändningstider Viaplay:
11.00-11.50: Race 1, Porsche Carrera Cup
14.30-15.30: Race 2, Porsche Carrera Cup

För mer info om serien besök www.carreracup.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Robin Knutsson sociala medier:
Facebook: @RobinKnutssonRacing
Instagram: @knutsson.racing

Följ Mikael Karlsson i sociala medier:
Instagram: @smorjern48

Foto: Daniel Ahlgren