Victorsson tvåa i Formula Nordic efter uppvisning på Ring Knutstorp

Publicerad 13 oktober 2021, 09.30 av WestCoast Racing.

Då var årets Formula Nordic säsong i mål! På skånska Ring Knutstorp lyckades WestCoast Racings förare Philip Victorsson säkra andraplatsen i mästerskapet efter en imponerande prestation med pole position och seger i det första racet.

“Det kändes otroligt skönt att börja dagen med pole och sen vinst i race 1. I race 2 låg dom och fightades framför mig och jag var redan färdig 2:a så kände att det inte var någon idé att ge mig in i den fighten”, säger Philip som tog sin fjärde seger för året och säkrade därmed andraplatsen i mästerskapet, ett placering bättre än den tredje plats han slutade på 2020.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth tycker att teamets resultat är godkända:

“Vi har haft ett år med okej resultat. Det var lite synd att Philip missade två race på Falkenberg i Västkustloppet i somras. Där tappade han kontakten med William Karlsson i mästerskapet. William är annars en mycket värdig vinnare av Formula Nordic 2021”, säger Dick om årets titeljakt mellan Philip och William. 

“Våra andra två förare har kämpat på under året. De har haft mycket att lära och vi kan inte bortse från vikten av mycket tid i bilen. Wilmer Wallenstam körde inte finalen på Knutstorp men förra helgen på Mantorp gjorde han sitt bästa race för året”, säger Dick om teamets debutant.

Teamets andra debutant, Emma Wigroth var mest nöjd med kvalet och race 1 nu på Knutstorp:

“Det här är en väldigt teknisk bana så det blev ingen lätt helg. Jag lyckades få till bra starter i båda racen, race 1 blev okej men race 2 blev tuffare! Överlag en okej helg med bra utveckling!” 

När hon ser tillbaka på året är det Kanonloppet på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga som utmärker sig:

“Jag skulle säga att deltävlingen på Gelleråsen blev en viktig helg för min säsong och den helg jag är mest nöjd med. Jag visade verkligen bra fart och tog ett väldigt stort kliv framåt i min utveckling. Trots att de blev en DNF i race 1 på grund av motorproblem, så är det nog mitt bästa race jag gjort under säsongen!”, avslutar Emma om sin debutsäsong i Formula Nordic.

För fullständiga resultat se www.formulanordic.se

Formula Nordic Slutgiltig Mästerskapställning

 1. William Karlsson 305p
 2. Philip Victorsson 231p
 3. Elias Adestam 215p
 4. William Siverholm 199p
 5. Philip Zielinski 156p
 6. Håvard Hallerud 109p
 7. Calle Bergman 98p
 8. Emma Wigroth 78p
 9. Albin Karlsson 61p
 10. Wilmer Wallenstam 47p
 11. Jonathan Engström 24p
 12. Ella Benje 8p

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracing

Följ Wilmer Wallenstam i sociala medier:
Instagram: @wallenstamracing_46

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Instagram: @ewigroth

Senaste nyheterna