Jakten för mästerskapet är över – trots vinst på Mantorp Park

Publicerad 5 oktober 2021, 10.55 av WestCoast Racing.

Inför årets näst sista racehelg i Formula Nordic hade WestCoast Racings Philip Victorsson fortfarande en chans till totalsegern i mästerskapet. Chansen var inte stor – men den fanns om han vann båda racen!

I första racet gjorde Philip en kanonstart och tog sig direkt upp i ledning från tredje ruta. I regnet behöll han sedan ledningen hela racet till mål, om än ständigt uppvaktad av William Siverholm på andra plats. Philips konkurrent om mästerskapet, William Karlsson, slutade fyra och behövde nu bara 7 poäng för att säkra mästerskapet om Philip fortsatte att vinna och samla 25 poäng för varje seger.

Det andra racet startades med Philip på fjärde startruta och William Karlsson i första led som tvåa. Karlsson tog starten och försvann iväg i ledning. Philips chanser såg länge ut att vara helt borta men när Karlsson bröt i ledning väcktes möjligheten att återigen ta titelfighten till Knutstorp. 

Tyvärr så gick inte heller Philips bil bra. Ett elfel gjorde att han tappade ut på start- och målrakan på varje varv. På det absolut sista varvet gav motorn upp helt och han tappade från fjärde till sjätte plats när bilen sakta rullade fram mot mållinjen. 

“Vi är hyfsat nöjda med helgen”, summerar Philip själv racen på Mantorp Park.
Om en veckan så är det säsongsfinal på Ring Knutstorp i Skåne. Även om förstaplatsen är utom räckhåll så är fighten om andraplatsen i mästerskapet nu helt öppen mellan Philip och  Elias Adestam samt William Siverholm, som jagar i tabellen.

Eftersom andraplatsen inte är säkrad så ska jag bara göra mitt bästa i Knutstorp och försöka plocka så många poäng som möjligt”, summerar Philip sin målsättning inför finalen.

WestCoast Racings Wilmer Wallenstam hade en av sina bättre tävlingar på Mantorp.
“Med tanke på hans knappa förberedelser inför tävlingarna när han hoppade in direkt i kvalet, så hade Wilmer kanske sina bästa race för säsongen på Mantorp”, säger teamchefen Dick Jönsson Wigroth om teamets yngste förare. 

Teamets tredje förare, Emma Wigroth, hade ingen lyckosam helg och lyckade inte riktigt få till det.
“Det är bara att göra en Control-Alt-Delete och komma igen på Knutstorp”, avslutar Dick inför säsongsfinalen i Formula Nordic nästa helg.

För fullständiga resultat se www.formulanordic.se

Formula Nordic Mästerskapställning
(efter 5 av 6 tävlingshelger)

 1. William Karlsson 268p
 2. Philip Victorsson 193p
 3. Elias Adestam 182p
 4. William Siverholm 171p
 5. Philip Zielinski 136p
 6. Calle Bergman 98p
 7. Håvard Hallerud 80p
 8. Emma Wigroth 68p
 9. Albin Karlsson 61p
 10. Wilmer Wallenstam 47p
 11. Jonathan Engström 18p
 12. Ella Benje 8p

Tidschema Ring Knutstorp:
Fredag 8 oktober
14.35 – Test
Lördag 9 oktober
09.00 Kval
11.10 Race 1
14.00 Race 2 (STCC+)

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracing

Följ Wilmer Wallenstam i sociala medier:
Instagram: @wallenstamracing_46

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Instagram: @ewigroth

 

Senaste nyheterna