Seger och sandfållan på Anderstorp

Publicerad 7 september 2021, 15.00 av WestCoast Racing.

På anrika Scandinavian Raceway i Anderstorp avgjordes i helgen den fjärde deltävlingen i årets Formula Nordic mästerskap. WestCoast Racings tre förare Philip Victorsson, Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam hade blandade framgångar under helgen.

Helgen startade bra för Philip Victorsson som var snabbast i det inledande testet och tvåa i kvalet, endast 0,064 s från pole position!
I första racet så tog han sig upp i ledning på första varvet, en ledning som han sen bekvämt kunde hålla in i mål för att därmed ta årets andra seger!

I andra racet startade Philip femma och efter en kanonstart slogs han direkt om pallplatserna. Tyvärr så avslutades racet i sandfållan några varv senare efter en incident där han krokade ihop med en annan förare. Trots detta blev Philip helgens andra bäste poängplockare, mycket tack vare att flera förare tvingades bryta race 2.

En förare som samlade många poäng under helgen var Emma Wigroth, som innan helgen blivit uttagen till FIA Girls on Track – Rising Stars.

I första racet tyckte hon att hon inte riktigt fick till det, men lyckade ändå knipa en sjätteplats  i mål. Strax bakom henne slutade Wilmer Wallenstam på en åttonde plats – trots en incident i samband med målgången.

I det helgens avslutande andra race profiterade både Emma och Wilmer på det höga manfallet och tog en fjärde respektive femte plats i mål. Emma klättrade därmed upp till en sjunde plats i sammandraget med två tävlingshelger kvar i kalendern.

Nästa race för Formula Nordic är på Mantorp Park, 2-3 oktober. Den planerade tävlingen i Norge på Rudskogen, som skulle gå om två veckor, är struken för klassen.

För fullständiga resultat och totaltabell se www.formulanordic.se

Formula Nordic Mästerskapställning
(efter 4 av 6 tävlingshelger)
1. William Karlsson 255p
2. Philip Victorsson 157p
3. Elias Adestam 145p
4. William Siverholm 123p
5. Philip Zielinski 116p
6. Calle Bergman 98p
7. Emma Wigroth 68p
8. Albin Karlsson 61p
9. Håvard Hallerud 57p
10. Wilmer Wallenstam 37p
11. Ella Benje 8p

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracing

Följ Wilmer Wallenstam i sociala medier:
Instagram: @wallenstamracing_46

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Instagram: @ewigroth

Senaste nyheterna