Sjukdom gör att Victorsson tappar i Formula Nordic mästerskapet

Publicerad 12 juli 2021, 14.16 av WestCoast Racing.

Formula Nordic gjorde i helgen sin andra deltävling under Västkustloppet i Falkenberg – en hemmatävling för WestCoast Racing teamet som hade en utmanande helg.

Tävlingarnas inledande test och kval gick på varierande underlag och teamet fick hantera vissa tekniska problem med både Emma Wigroths och debutanten Wilmer Wallenstams bilar. Teames ledande förare Philip Victorsson var med i toppen i kvalet – men fick nöja sig med en fjärdeplats i det mycket jämna startfältet, endast 2 tiondelar från pole och bara 3 hundradelar(!) från första startled.

I det första racet avancerade Philip i starten till en tredjeplats, en placering som han höll in i mål. Mellan första och andra racet insjuknade Philip hastig och det var snart uppenbart att han inte skulle kunna starta i söndagens två resterande race. En besvikelse för Victorsson som därmed tappade många viktiga poäng till William Karlsson i mästerskapet.

Teamets två andra förare Emma Wigroth och Wilmer Wallenstam gör sina andra respektive första tävling i serien och har en bit kvar till toppen – men teamchefen Dick Jönsson Wigroth ser en positiv utveckling hos de båda förarna:

“Vi hade en kämpig inledning i helgen med Emma och Wilmer med tekniskt strul. Men båda gör framsteg och så länge de gör gröna personbästa sektioner (på varvtiden) är vi nöjda med deras utveckling och ser hela tiden fram emot möjligheterna i nästa pass och race.”

Nästa tävling i Formula Nordic kommer att gå under Kanonloppet på Gelleråsen Arena efter semestrarna 20-22 Augusti.

Formula Nordic Mästerskapställning
(efter 2 av 7 tävlingshelger)
1. William Karlsson 153p
2. Philip Victorsson 82p
3. William Siverholm 78p
4. Elias Adestam 62p
5. Calle Bergman 56p
6. Philip Zielinski 50p
7. Håvard Hallerud 46p
8. Albin Karlsson 39p
9. Emma Wigroth 34p
10. Wilmer Wallenstam 11p

Formula Nordic: www.formulanordic.se

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracing

Följ Wilmer Wallenstam i sociala medier:
Instagram: @wallenstamracing_46

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Instagram: @ewigroth

 

Senaste nyheterna