Victorsson segrare och mästerskapstvåa i Formula Nordic premiären

Publicerad 21 juni 2021, 16.31 av WestCoast Racing.

Midnattssolsloppet på DriveCenter Arena utanför Skellefteå blev just den säsongsstart som WestCoast Racing föraren Philip Victorsson hade hoppats på.

Av de tre racen slutade Philip som tvåa i de två första efter William Karlsson. I det tredje racet var ordningen omvänd och Philip tog säsongens första seger:
“Det kommer bli ett tufft mästerskap med mycket kamper och tuffa race, så mästerskapet blir tufft och roligt.”, säger Victorsson som lämnar Skellefteå som tvåa i serien.

Philip satte snabbaste varv i alla tre racen men är ändå nöjd med helgens resultat:
“Det absolut bästa hade varit och vinna alla tre racen men jag är nöjd med placeringarna i helgen. Det var ganska svårt att köra om men i det sista racet gick det bättre.”, avslutar Victorsson.

WestCoast Racing andra förare Emma Wigroth gjorde sin debut i klassen i Skellefteå – en bana hon aldrig tidigare hade kört på:
“Det var en väldigt tuff men lärorik start på säsongen. Jag förbättrade mig varje gång jag satte mig i bilen och fick många varv, vilket var vårt mål denna helgen.“, säger Emma som är 7:a i mästerskapet efter första tävlingshelgen.

Om tre veckor, 9-11 juli, är det dags för årets andra tävlingshelg för Formula Nordic i Västkustloppet på Falkenbergs Motorbana:
“Till Västkustloppet kommer jag att ta med mig det jag lärde mig denna helgen. I dessa första racen handlar det om att jag ska skaffa mig erfarenhet. Falkenberg är en bana jag varit på innan så förväntningarna är lite högre.“, avslutar Emma inför tävlingarna på WestCoast Racings hemmabana.

Formula Nordic Mästerskapställning:
1. William Karlsson 73p
2. Philip Victorsson 65p
3. Calle Bergman 41p
4. William Siverholm 38p
5. Philip Zielinski 36p
6. Elias Adestam 26p
7. Emma Wigroth 16p
8. Albin Karlsson 6p

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracing

Följ Emma Wigroth i sociala medier:
Instagram: @ewigroth

 

Senaste nyheterna