Seger i finalen och pallplatser i mästerskapen för Victorsson

Publicerad 13 oktober 2020, 11.13 av WestCoast Racing.

Säsongen 2020 har kommit till sitt slut för Formula Nordic som i helgen körde sin final på Ring Knutstorp i Skåne.

WestCoast Racings förare Maja Hallén Fellenius och Philip Victorsson hade båda något att köra för. Philip körde för mästerskapet och Maja för att visa att hon numera kommer att fightas för topplaceringarna i serien efter att ha tagit sig upp på pallen de senaste två helgerna.

Kvalet blev nåt av det jämnaste vi någonsin skådad inom svensk racing. 1,5 hundradel(!) mellan topp fyra och topp sex inom 1,5 tiondelar. Maja var en av de topp fyra på fjärde plats och Philip var sexa.

“Det var ett otroligt jämnt kval, och bilen kändes jättebra. Det var såklart lite frustrerande att komma in och se resultaten. Bara ytterligare två tusendelar hade kunnat sätta mig på P2. Men i och med att live-timingen lades av under kvalet, var det ingen som visste hur tätt det var. Inklusive jag själv”, säger Maja om sin imponerande insats i kvalet.

Det första av de två racen avgjordes i regnet på lördagsmorgonen. Philip hade gjort en stark inledning och tagit sig upp till en tredjeplats när han tyvärr gjorde en miss och åkte av och fick bryta. Något som även innebar att mästerskapsseger var utom räckhåll för 14-åringen.

Till andra racet hade banan börjat torka upp men alla bilar startade på regndäck. Philip Victorsson stod i pole position med Maja på tredje plats. De två WestCoastförarna tog starten och var etta och tvåa ut på första varvet. Philip började dra ifrån och byggde en lucka samtidigt som Maja fick försvara sig bakifrån och tappade placeringar.

I racets senare skede kom en safety car ut och samlade ihop fältet efter en incident:

“Jag hade en bra lucka när SC kom ut. Jag hann bli lite nervös men lyckades snabbt att få tillbaka en bra lucka igen efter SC och kunde åka över linjen som vinnare. En väldigt bra känsla att avsluta säsongen på”, säger Philip som avslutade på absolut bästa sätt med en dominant seger.

I mästerskapen slutade Philip därmed på en tredjeplats i Formula Nordic och i JSM slutade han tvåa. En bra start skulle man kunna säga om Philip som siktar på att återkomma till Formula Nordic 2021.

Maja slutade på en åttonde resp sjunde placering i de två mästerskapen efter två sjätteplaceringar i de två avslutningstävlingarna på Ring Knutstorp.

För fulla resultat se www.formulanordic.se

Senaste nyheterna