Dags för final på Ring Knutstorp

Publicerad 9 oktober 2020, 09.39 av WestCoast Racing.

Till helgen är det dags för Formula Nordic final i den på många sätt annorlunda säsongen 2020. Covid-19 pandemin påverkade säsongen med både ändringar i tävlingskalendern och tävlingar utan publik på plats.

Efter fem deltävlingar körs nu den sjätte och sista på Ring Knutstorp i Skåne. WestCoast Racings förare Philip Victorsson tog sin första och hittills enda seger i premiären, som 14-årig seriedebutant i Västkustloppet i Falkenberg i juli. Därefter har Philip varit säkerheten själv och presterat jämna höga resultat och radat upp pallplatser under hela säsongen, och det syns i totaltabellen! 

Inför finalen ligger han trea i Formula Nordic mästerskapet, 29 poäng efter serieledande Joel Granfors men bara 5 poäng efter Håvard Hallerud på andraplatsen. 4 poäng bakom är William Winsth. Poäng delas ut både i kval och race och totalt körs det om 55 poäng i finalen som bara har två race. I Junior SM ligger Philip tvåa, endast 9 poäng efter ledningen.

“Det är en spännande sista tävling som jag ser fram emot och målet är ju självklart att vinna, men vi får se”, säger Philip inför finalhelgen.

Maja Hallén Fellenius har haft en säsong med lite mer upp och nedgångar. Under de två senaste tävlingarna på Anderstorp och Mantorp Park har hon fått till det och klivit upp på pallen vid båda tillfällen och åker till Skåne med en bra känsla:

“Jag är otroligt taggad på kommande helg. Jag kommer förbereda mig väl genom att kolla på videor och även en del simulatorkörning. Målen för helgen är att kunna vara väl med i pacet redan från början, och såklart att sikta på minst en till pallplats”, kommenterar Maja inför säsongsavsltningen.

Båda tävlingarna i helgen kommer att köras på lördag och den andra racet kommer att streamas LIVE i STCC+. 

STCC+ har nu ett erbjudande med 50% rabatt, 125kr för att se alla finalsändningarna från Ring Knutstorp.

Precis som tidigare tävlingar är tävlingen på Ring Knutstorp fri från åskådare. Helgens race går att följa här:

Livetiming: livetiming.getraceresults.com/stcc#screen-results
STCC+: plus.stcc.se
Formula Nordic: www.formulanordic.se
Formula Nordic Facebook: www.facebook.com/formulanordic 

Tidsschema Ring Knutstorp

Fredag 9/10
10.15 Formula Nordic Test
14.10 Formula Nordic Kval

Lördag 10/10
09.00 Formula Nordic Race 1
13.05 Formula Nordic Race 2 (LIVE i STCC+)

Senaste nyheterna