Ny pallplats för Maja på Mantorp Park

Publicerad 6 oktober 2020, 10.35 av WestCoast Racing.

Maja på pallen och fortsättningsvis supertätt i toppen av totaltabellen för Philip när Formula Nordic mästerskapen går in i en slutspurt efter näst sista tävlingshelgen på Mantorp Park.

I kvalet på fredagen placerade sig de båda WestCoast Racing förarna Philip Victorsson och Maja Hallén Fellenius som 4:a och 5:a. Resultat som gav startpositionerna till första racet, men som även innebar goda förutsättningar inför det andra racet från 2:a resp 3:e startruta med vänd startordning av topp 6.

Det första racet på lördag morgon blev en kort historia för Maja som redan efter 6 varv fick bryta efter en sten punkterat kylaren. Philip Victorsson gjorde en stabil insats och placerade sig på 4:e plats i mål.

Senare på dagen bjöd helgens andra race på underhållande racing. Även om Maja från sin andra startposition hade ett tufft första varv där hon blev omkörd, kom ur rytmen och tappade ner till sjätte plats inledningsvis.
Men den här gången kom racet att handla om att hålla sig ifrån misstag, där flera incidenter kom att spela en stor inverkan på slutresultatet.

Philip hade gjort en bättre start än Maja och var direkt uppe på andra plats. Han stod återigen för ett stabilt race men saknade farten att försvara sig under racet och blev mot slutet även passerad av Maja som hade avancerat under racet och knep tredjeplatsen framför sin teamkamrat och kunde kvittera in sin andra pallplats för året i mål.

Maja kommenterar sin positiva utvecklingskurva under senare delen av Formula Nordic säsongen:

“Jag är otroligt glad att resultaten börjar komma nu. Det känns som att jag har haft det i mig hela tiden, det kände jag redan vid försäsongstesterna. Nyckeln till detta har varit hur jag lärt mig att sätta ihop speed och racecraft. Jag har dessutom vant mig mer med klassen och lärt känna bilens beteende, och utifrån det har vi fått den att passa min körning på ett bra sätt.”  

Med två fjärdeplatser är Philip med bra i mästerskapen, 3:a i Formula Nordic och 2:a JSM. Men inför finalen på Ring Knutstorp det är tätt i tabellen mellan flera förare och mycket kan hända i de två avslutande racen i Skåne.

“Kvalet var bra. Första racet detsamma men i sista racet tappade jag speeden och hängde inte riktigt med. Jag hade velat ha med mig lite mer poäng (från den här helgen) men det var en helt okej tävling ändå”, summerar Philip helgens tävlingar på Mantorp Park.    

Finaltävlingen för Formula Nordic är redan nu till helgen på Ring Knutstorp 9-10 oktober.

Formula Nordic resultat och mästerskapsställning: www.formualnordic.se

 

 

Senaste nyheterna