Strategi räddade helgen på Anderstorp

Publicerad 22 september 2020, 11.02 av WestCoast Racing.

Tävlingarna när Formula Nordic besökte Anderstorp visade sig bli ett utmaning för WestCoast Racing. Redan på kvalet visade det sig att de långa rakorna på den forna Formel 1 banan var teamets akilleshäl för båda bilarna.

Från en sjunde och åttonde tid i kvalet, utanför topp sex som vänder startordningen för tredje racet, hade teamets förare Philip Victorsson och Maja Hallén Fellenius tuffa race framför sig.

I första racet på fredag eftermiddag slutade Philip som 5:a och Maja som 6:a.

Andra racet skulle köras först ut av alla klasser på lördag morgon. Dimman låg tät och banan var fuktig. Teamet tog beslutet att starta på regndäck var rätt – en strategi som visade sig falla väl ut:

“De flesta tänkte att banan skulle torka upp fortare än den visade sig att göra – det såg man tydligt ute på pre-grid. Vi var bara 3 bilar som inte hade valt slicks. I början av racet var jag noggrann att inte överhetta däcken, och därefter låg jag ensam i princip hela racet. Det var bra då jag kunde komma underfund med hur bilen kändes på blött, eftersom det var första gången i formelbil under dessa förhållanden.” förklarar Maja som slutade 3:a i mål och fick kliva upp på pallen för första gången i Formula Nordic.

“Det känns jättebra att äntligen få kliva upp på pallen efter att ha varit nära att få göra det på Gelleråsen. Där tappade jag dock chansen efter ett misstag på sista varvet. Men det är en lättnad att ha första pallen avklarad och nu är det bara för mig att fokusera på nästa race.”

Philip lyckades precis som Maja ta sig upp på pallen i andra racet och blev 2:a:

”Anderstorp var en helt ny bana för min del och ganska svår och lära sig på en helg. Vi fick med oss en andraplats i regnet efter rätt val med däcken, i dom två andra racen hängde jag inte med”, avslutar Philip som inför de två avslutande tävlingarna i mästerskapet behåller tätkänning i sammanställningen och ligger 3:a i Formula Nordic och 2:a i JSM.

Nästa race för Formula Nordic är på Mantorp Park 2-3 oktober.

Formula Nordic resultat och mästerskapsställning: www.formualnordic.se

 

Senaste nyheterna