Halvtid i Formula Nordic säsongen inför Anderstorp i helgen

Publicerad 18 september 2020, 11.02 av WestCoast Racing.

Det är sent på året men ändå har Formula Nordic bara passerat halvtid när serien till helgen gästar Anderstorp för den fjärde deltävlingen.

Den gamla Formel 1 banan är en precis som Drivecenter Arena senast en ny bekantskap för WestCoast Racings båda juniorer Maja Hallén Fellenius och Philip Victorsson.

Philip som senast lyckades med trippla pallplatser i Skellefteå börjar allt mer se ut som en aspirant på pallplaceringar både i Formula Nordic mästerskapet och JSM.

“Mitt mål med helgen är att samla så mycket poäng som möjligt. Jag har förberett mig noga och studerat mycket video från Anderstorp för att kunna vara med och slåss om segrarna”, säger Philip inför tävlingarna.

Maja lyckades inte få allt att stämma i Norrlands tävlingen och saknade det sista för att blanda sig i fighten om pallplaceringarna i det mycket jämna startfältet.

“Det stora målet inför helgen är en pallplats. Jag ska göra allt jag kan för att nå det. Inför tävlingen har jag spenderat en del tid i simulatorn hos Svensk Bilsport på Bosön och även kollat på videor på andra förare från Anderstorp”, avslutar Maja.

Precis som tidigare tävlingar är tävlingen på Anderstorp fri från åskådare. Helgens race går att följa här:

Livetiming: www.motorsport-events.se

Formula Nordic: www.formulanordic.se

Formula Nordic Facebook: www.facebook.com/formulanordic 

Tidsschema Anderstorp:

Fredag 18/9
09.00 Formula Nordic Test
14.00 Formula Nordic Kval
16.30 Formula Nordic Race 1

Lördag 19/9
09.00 Formula Nordic Race 2
13.00 Formula Nordic Race 3

 

Senaste nyheterna