Trippla pallplatser för Victorsson i Midnattssolsloppet efter drama med växellådsbyte

Publicerad 1 september 2020, 09.29 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing föraren Philip Victorsson lämnar den tredje deltävlingen i 2020 års Formula Nordic Mästerskap med tre pallplatser (2-3-2) och andra placering i både Formula Nordic Mästerskapet och JSM.
Ett resultat som kunde ha sett väldigt annorlunda ut med lite mer otur i andra racet och utan en imponerande insats från mekanikerna inför det avslutande racet.

Flygplatsbanan Drivecenter Arena i Fällfors utanför Skellefteå stod i helgen för en ny utmaning för WestCoast Racings förare Philip Victorsson och Maja Hallén Fellenius. Banan var dels en ny bekantskap för förarna, men hela tävlingen följde även ett intensivt raceschema med både test, kval SAMT tre race under samma dag.
Det intensiva upplägget är en utmaning, inte bara för förarna utan även för teamen som får minimalt med tid att förbereda samt, i värsta fall, reparera bilarna mellan tävlingarna.

Maja hade inte sin mest lyckosamma helg i Fällfors och i kvalet saknade hon marginalerna på sina sida för att blanda sig i striden om de främre placeringarna. Därefter väntade en utmaning i racen från en åttonde startposition i alla tre racen.

Philip hade ett bättre kval och startade som femma i de två första racen. I det sista racet med omvänd startordning av de topp sex placerade förarna från första kvalet, startade han från andra startruta.
I första racet avancerade Philip stadigt utan misstag och slutade på en andraplats. I race två var han ännu snabbare och närmade sig ledaren Joel Granfors när växellådan fastnade i treans växel i loppets slutskede:

“Jag kände att växeln inte gick i, såg i backspegeln att Winsth närmade sig och tänkte stänga men det var ingen idé.”, säger Victorsson som ändå lyckades bärga en tredjeplats över mållinjen.

Nu började kampen mot klockan med bara en timme mellan racen.

“Det är alltid en teaminsats när man lyckats genomföra ett sådant här byte i tid”, säger Teamchefen Dick Jönsson Wigroth om det lyckade växellådsbytet på Philips bil innan start i sista racet.

I sista racet höll Philip alla utom Granfors bakom sig över mållinjen och tog helgens tredje pallplats som 2:a.

“Philip har gått från klarhet till klarhet denna helg! Han är yngst i startfälten och sättet han genomför helgen är imponerande”, summerar Dick 14-åringens insatser i Midnattssolsloppet.

Själv är Philip också nöjd med helgen:

“Denna helgen var ett steg framåt i utvecklingen och det speglas i resultatet. Det var också en helt ny bana för mig, en väldigt rolig bana. Jag är också väldigt tacksam över att dom hann byta växellådan på 40 minuter inför sista racet, väldigt bra jobbat!”

Maja Hallén Fellenius avancerade i första racet och slutade som sexa. I andra racet blev hon åtta och hon bröt race tre.

Nästa tävling för Formula Nordic är om tre veckor på Anderstorp, 18-19 september.

 

Senaste nyheterna