Kanonloppet blev lärorikt för WestCoast Racing

Publicerad 18 augusti 2020, 10.09 av WestCoast Racing.

Maja var snubblande nära sin första pallplats och Philip behåller ledningen i JSM och kontakt med täten i Formula Nordic mästerskapet efter Kanonloppet 2020.

På ett varmt Gelleråsen Arena utanför Karlskoga gick i helgen årets andra tävlingshelg i Formula Nordic.

WestCoast Racings förare Maja Hallén Fellenius gjorde ett stabilt kval på fredagen och blev 4:a. Efter bestraffning för en annan deltagare startade hon från en lovande 3:e position i de två första racen och från 4:e i det tredje. Philip Victorsson startade från 7:e position i alla tre racen.

I ett starkt första race var Maja på väg mot pallen, men ett ödesdigert misstag i loppets avslutning gjorde en hägrande pallplacering till en femteplats. Inte heller i det andra racet hade hon turen med sig och fick bryta med en trasig kylare.

Philip hade en tuffare helg än senast på Falkenberg, men jobbade in sig under helgens två första race och avancerade i varje race till en 6:e resp 5:e plats.

Till söndagens tredje race släppte det för Philip efter en del ändringar och han noterade helgens bästa resultat i en fjärdeplats. Kanonloppet bjöd inte på någon pallplacering för 14-åringen men han plockar stadig poäng och behåller sin ledning i JSM och andraplats i Formula Nordic mästerskapet.

Maja avslutade sista racet på en 5:plats:

“Helgen i Karlskoga har varit mycket lärorik, men det känns som vi kan vara med och fightas i toppen så länge allting flyter på. Jag längtar redan till racet i Skellefteå och tar med mig allt bra från denna helg, så att vi kan vara minst lika snabba där.” kommenterar Maja helgens tävlingar.

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth sammanfattar en helg som har utmanat både bilar och förare:

“Det lirade inte helt denna helg. I första racet var vi på väg mot pallen med Maja och efter missödet med kylaren är det lätt att bygga upp en frustration. Men vi får komma ihåg att det är bara är hennes och Philips andra tävlingshelg i den här klassen och det finns mycket att lära. Vi får ta nya tag i Skellefteå om två veckor”, avslutar Dick efter årets Kanonlopp.

Nästa tävling i Formula Nordic är Midnattssolsloppet på Drive Center Arena i Fällfors utanför Skellefteå 27-28 Augusti.

Formula Nordic Poängställning: www.formulanordic.se

Senaste nyheterna