Framgångar direkt i premiären för WestCoast Racing

Publicerad 20 juli 2020, 18.30 av WestCoast Racing.

Efter en lång försäsong utan tävlingar har äntligen racingen kommit igång. Premiären fick nu ske mitt i sommaren med Västkustloppet i Falkenberg. Banan är WestCoast Racings hemmabana och lockar normalt en storpublik i semestertider. Under Covid-19 pandemin måste tävlingarna vara fria från åskådare men gick att följa på Falkenberg Motorklubbs YouTube sida.

Det var inte bara premiär för svensk racing och Formula Nordic, även WestCoast Racing hade en ny förare som gjorde sin formelbilspremiär – Maja Hallén Fellenius.
Stockholmstjejen som kommer direkt från karting var med bra på testerna på Falkenbergsbanan men i kvalet slutade hon sexa. En rödflagg avbröt kvalet och tiden som kvarstod räckte inte för Maja att sätta snabbare varv.
Tur i oturen gav sjätteplatsen henne pole position i helgens tredje race där startordningen vänds för de sex främst placerade förarna i kvalet.

I första racet avancerade Maja från sin sjätteplats i starten till en femte i mål. En placering som sedan blev till en fjärdeplats efter teknisk kontroll. I race två slutade hon på samma placering hon startade, som 6:a.
Med många race är det viktigt att hålla sig ifrån incidenter och samla poäng för sammanställningen, både för Formula Nordic Cup, men även för Formula Nordic JSM(endast för svenska förare).
I det tredje racet startade nu Maja längst fram från pole position. Efter en hyfsad start kom hon iväg som 2:a. In i första chikanen fick hon försvara sin position och tappade ner till 4:e. Racet avslutades på 5:e plats.

Sammanfattningsvis var Maja nöjd med helgen men har nya högre mål för kommande race:
“Min debuthelg i formelbil var exakt det jag hade sett fram emot, och mycket mer. Trots att resultaten inte var där denna helg så har jag lärt mig mycket och har fått en bra överblick på vad som ligger i fokus till nästa race.”

Majas kommenterar även upplevelsen att starta längst fram och sin prestation i debutracet:
“Att starta i pole var också en hyfsat ny upplevelse men det var otroligt roligt. I slutändan lyckades jag med en 4:e plats och en 3:e bästa tid och det är jag nöjd med under mitt debutrace.” 

“Jag är otroligt tacksam för all hjälp från WestCoast Racing i helgen. Alla lägger ner sitt yttersta på att bilarna och förarna ska vara så snabba som möjligt och det är jätteroligt att se och att vara en del av.“, avslutar Maja om samarbetet med teamet.

Utöver Maja Hallén Fellenius hade även WestCoast Racing även privatföraren Philip Victorsson under sina vingar vid Västkustloppet i helgen. Philip kommer precis som Maja från karting, är regerande svensk mästare i OKJ och debuterade nu i formelbil som 14-åring.

I sitt debutrace blev Philip 2:a och i helgens sista race tog han sig om Maja i starten upp i ledning. Därefter höll han hela startfältet bakom sig under hela loppet och avslutade sin succéhelg som segrare, 2:a i mästerskapet och ledare i JSM!

Teamchefen Dick Jönsson Wigroth om premiären:
“Det är skönt att vara igång även om det blev en lite annorlunda helg på Falkenberg utan publik. Vi är även nöjda som team där både Maja och Philip fick mycket körning och kunde bocka av alla nya procedurer kring en tävlingshelg. Just Falkenbergsbanan är dessutom inte den enklaste bana att börja på, där exempelvis starten går i nedförslut.”

“Formula Nordic har i helgen även visat oss vad flera unga debutanter med erfarenhet från internationell karting kan prestera. De kan utmana de etablerade förarna över ett varv och kommer under säsongen säkert att utmana om flera racesegrar”, avslutar Dick om förarna i årets startfält i Formula Nordic.

Nästa race i Formula Nordic är på Gelleråsen Arena under Kanonloppet 14-16 augusti.

Resultat tabell för Formula Nordic Cup och JSM 2020
https://www.formulanordic.se/resultat/

Formula Nordic Tävlingskalender 2020
(Kalendern är preliminär och tävlingarna körs tills vidare utan publik):
18-19 juli Falkenberg
15-16 augusti Karlskoga
28-30 augusti Skellefteå
11-12 september Rudskogen
3-4 oktober Mantorp
10-11 oktober Ring Knutstorp

Följ WestCoast Racing i social medier:
Facebook: @westcoastracing
Instagram: @westcoast_racing

Följ Maja Hallén Fellenius i sociala medier:
Facebook: @maja.racing
Instagram: @majafellenius

Följ Philip Victorsson i sociala medier:
Instagram: @p.victorssonracingSenaste nyheterna