WestCoast Racing avslutar debutsäsongen i Carrera Cup som fyra och femma

Publicerad 7 oktober 2019, 16.09 av WestCoast Racing.

WestCoast Racings debutsäsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutades i helgen med att Roar Lindland säkrade fjärdeplatsen i mästerskapet med teamkamraten och Carrera Cup-debutanten Hugo Nerman på en femteplats totalt.

Femteplatsen för Hugo Nerman innebär att han också är årets nykomling i serien. På förhand aviserade teamchef Dick Jönsson Wigroth att han trodde teamet skulle få det lite tuffare i finalen på Mantorp eftersom man inte testat på banan. Det visade sig stämma där Hugo Nerman kvalade in nia med Roar Lindland på en tionde plats i kvalet på ett kylslaget Mantorp Park. Dock visade det sig finnas bra med fart i i racen där framför allt Hugo Nerman imponerade med en uppkörning från nionde till fjärdeplats med häng på pallen i helgens andra race. Även Roar Lindland kunde avancera från en tionde plats till en sjundeplats i mål i årets sista race. Med en sjunde respektive tiondeplats i första racet blev det ändå en fullt godkänd helg poängmässigt för Hugo Nerman och Roar Lindland.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth ser tillbaka på en i hans ögon godkänd debutsäsong i Carrera Cup.
– Självklart har vi som team höga mål och kör alltid för att vinna men vi visste om att det inte bara är att kliva in och vinna i ett sådant här specialiserat och tufft mästerskap, säger Dick. Det är många team och förare med mycket erfarenhet av de här bilarna och det har vi respekt för. Vi visste också att vi skulle lida lite av att ha testat mindre än de andra, så utifrån det är jag nöjd med hur vi som team och båda förarna har levererat. Vi slutar fyra respektive femma i mästerskapet med ett flertal pallplatser och efter att ha utmanat i toppen hela säsongen. Det får vi anse vara godkänt.

Med finalhelgen i Porsche Carrera Cup Scandinavia avklarad återstår nu bara en sista tävlingshelg för WestCoast Racing, säsongsavslutningen i TCR Europa på Monza nu till helgen.

Senaste nyheterna