Finaldags i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Publicerad 3 oktober 2019, 13.48 av WestCoast Racing.

I helgen är det finaldags i Porsche Carrera Cup Scandinavia och därmed avslutningen på WestCoast Racings första säsong i mästerskapet.

Roar Lindland och Hugo Nerman ligger fyra respektive femma i mästerskapet med Lindland 18 poäng från bronsplatsen och Hugo ytterligare 17 poäng efter. De båda förarna har tagit flera pallplatser under året och teamchef Dick Jönsson Wigroth är nöjd med teamets debutsäsong i mästerskapet.
– Det är finaldags och vi ska avsluta på bästa sätt efter våra förutsättningar, säger Dick. Jag tycker vi ska vara nöjda med vad vi har gjort första året i Porsche Carrera Cup. Vi har lärt oss hela tiden och även om vi inte har haft möjlighet att testa tillräckligt mycket för att slåss om titeln i år har vi maximerat utifrån våra förutsättningar. Både Roar och Hugo har varit snabba och nu ska vi bara se till att avsluta med en bra känsla.

Finalhelgen inleds med testdagar idag torsdag innan den startar officiellt på fredag med tester och kval följt av de två finalracen på lördag. Tävlingarna sänds som vanligt i Viasat Motor.

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Mantorp Park, 3-5 oktober
Torsdag 3 oktober

Kl 09.45: Test (45 min)
Kl 11.05: Test (45 min)
Kl 13.35 Test (45 min)

Fredag 4 oktober
Kl 11.40: Officiellt test (30 min)
Kl 14.50: Kval, Q1 (17 min)
Kl 15.12: Kval, Q2 (8 min)

Lördag 5 oktober
Kl 11.15: Race 1 (20 min)
Kl 14.50: Race 2 (20 min)

Senaste nyheterna