Pallplatser för WestCoast Racing i Norge

Publicerad 15 september 2019, 09.38 av WestCoast Racing.

Både Hugo Nerman och Roar Lindland tog varsin pallplats när Carrera Cup besökte Rudskogen i Norgen i helgen.

Båda förarna gjorde bra kval och delade andra startled inför lördagens båda race och var därmed bra placerade för att slåss om pallplatser och segrarna i lördagens två race. Hugo Nerman inledde med att i race 1 ta sin första pallplats för säsongen och i Carrera Cup och längs vägen noterade han också bästa varvtid i racet.
– Ett superkul race och extra roligt att ha snabbaste varv också, sa Hugo efteråt. Jag har väl inte funderat så mycket egentligen på att nå pallen men visst var det kul att den kom här och nu.

I lördagens andra race var det istället hemmaföraren Roar Lindlands tur att besöka pallen. Han tog hand om andraplatsen redan i starten och höll den sen in i mål. Pallplatsen var extra välkommen efter att Roar kraschade under träningarna på fredagen.
– Det är så klart extra kul att leverera inför hemmapubliken, särskilt efter vad som hände igår, konstaterade Roar.

För Hugo Nerman blev det en sjundeplats i race 2 och Roar Lindland slutade sexa i race 1. Det innebär bra med poäng till Roar och Hugo som är fyra respektive femma i mästerskapet inför finalen 4-5 oktober på Mantorp Park.
– En bra och stabil helg för teamet, konstaterade teamchef Dick Jönsson Wigroth efteråt. Extra kul att Hugo tog sin första pallplats i Carrera Cup och att Roar kunde stå på pallen på hemmaplan. Det lovar gott inför finalen på Mantorp.

Kompletta resultat från Porsche Carrera Cup Scandinavia, Rudskogen

 

 

 

Senaste nyheterna