Dubbla pallplatser för Roar Lindland på Gelleråsen

Publicerad 21 augusti 2019, 10.16 av WestCoast Racing.

Roar Lindland tog hem två pallplatser när Kanonloppet avgjordes på Gelleråsen och är nu fyra i mästerskapet före teamkamraten Hugo Nerman som fick med sig en fjärde- respektive sjätteplats från helgen.

Roar Lindland tog starten från pole position i race 1 men efter en omstart tappade han placeringen men kunde sen behålla andraplatsen in i mål. Bakom honom gjorde Hugo Nerman återigen ett starkt race och var med och utmanade i toppen men kanade av banan i slutet av racet och fick nöja sig med en sjätteplats.

I race 2 var Roar Lindland återigen med i tätstriden och startade tvåa men tappade lite och kunde inte försvara sin position och blev istället trea, Bakom honom gick teamkamraten Hugo Nerman i mål på en fjärdeplats.
– Det blev en bra helg för mig och teamet men vi hade inte riktigt farten, konstaterade Lindland. Det är lite frustrerande när man vill så mycket men det sista lilla finns inte där.

Hugo Nerman var också lite frustrerad och kände han hade kunnat vara med på pallen.
– Jag hade bra pace men det är svårt att köra om på den här banan. Roar hade lite missar men det var på fel ställen på banan för att jag skulle kunna utnyttja det, sammanfattade Nerman.

I mästerskapet är Roar Lindland fyra tätt följd av Hugo Nerman på femteplatsen. Carrera Cup Scandinavia fortsätter säsongen på Rudskogen i Norge 13-14 september.

Senaste nyheterna