Små ljusglimtar i en annars tuff helg på Oschersleben

Publicerad 9 augusti 2019, 12.08 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing hade ännu en tuff helg när TCR Europa besökte Oschersleben i Tyskland gångna helgen. Det fanns dock ljusglimtar i form av ett monstervarv av Gianni Morbidelli i Q1 samt en femteplats i race 1 där även teamakamraten Olli Kangas gjorde en stark uppkörning till 13:e plats och poäng.

WestCoast Racing åkte till Oschersleben med hopp om bra resultat efter Gianni Morbidellis femteplats tidigare. Italienaren inledde också starkt med ett riktigt monstervarv i Q1 som gav tredje bästa tid och förhoppningar om en pallplats. Dessvärre ledde det kvalvarvet också till en trasig kylare som gjorde att Morbidelli inte kunde köra i Q2 och därmed tvingades starta 11:a. Han kunde dock klättra upp till en slutlig femteplats i racet där även teamkamraten Olli Kangas kunde avancera från sin 23:e plats upp till en 13:e plats i mål. I helgens andra race tvingades båda förarna bryta med tekniska problem.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth ser tillbaka på vad som hade kunnat bli samtidigt som han ser fram emot säsongens två sista tävlingshelger i mästerskapet.
– Jag tror inte någon annan förare hade kunnat köra ett sådant kvalvarv som Gianni gjorde i Q1, säger Dick. Det var bara något alldeles speciellt. Tyvärr ledde det till att kylaren på hans bil gick sönder men med den nuvarande BoP som dessvärre baseras på resultaten i just Q1 måste vi pusha så här hårt bara för att gå vidare från Q1. Vi tar med oss det positiva från den här helgen vilket är Giannis kvalvarv och femteplats i racet och Olli Kangas uppkörning i det första racet när vi nu blickar fram mot Barcelona i september.

TCR Europa gör nu ett nytt uppehåll innan mästerskapet fortsätter i Barcelona 21-22 september.

Senaste nyheterna