WestCoast Racing positiva inför andra säsongshalvan i TCR Europa

Publicerad 31 juli 2019, 18.45 av WestCoast Racing.

Femteplatsen för Gianni Morbidelli i race 2 på Red Bull Ring var säsongens bästa resultat, ett resultat som fyller WestCoast Racing med positiv förväntan inför andra halvan av TCR Europa när mästerskapet i helgen besöker Oschersleben i Tyskland.

WestCoast Racing tog nya kliv framåt på Red Bull Ring där både Gianni Morbidelli och Olli Kangas var bra med under helgen vilket ledde till en femteplats för Morbidelli i race 2. Det gör Dick Jönsson Wigroth förväntansfull inför helgens race på Oschersleben, platsen där Gianni Morbidelli 2017 tog en dubbelseger för teamet.
– Vi har känt att vi tar steg framåt de senaste racen och Red Bull Ring blev bättre än vi hade förväntat oss, säger Dick. Vi hade räknat med en betydligt tuffare helg efter att Balance of Performance ändrades vilket gjorde bland annat våra bilar betydligt tyngre. Trots det var vi bra med från första träningen och Giannis femteplats i andra racet var definitivt ett bättre resultat än vi hade trott på. Det bekräftar att vi har hittat mer fart i bilarna och det ska bli spännande att se vad det kan ge för resultat på Oschersleben. Vi hade en bra helg där 2017 och är spända att se på om vi kan fortsätta klättra uppåt i fältet i helgen.

Tävlingarna på Oschersleben i helgen inleds med fria träningar på fredag följt av kval och race 1 på lördag samt race 2 på söndag.

Senaste nyheterna