Ljus i tunneln efter racehelg på Spa

Publicerad 10 juni 2019, 19.41 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing lämnade Spa med nya poäng efter att Gianni Morbidelli slutat på en 14:e respektive 10:e plats i helgens två race och Olli Kangas gjorde säsongsbästa med en niondeplats i race 2.

Men utöver ytterligare poäng finns det mer bakom helgen i Spa som gör att teamet lämnade Belgien och ser fram emot resten av säsongen med en ökad tillförsikt. WestCoast Racing kände man hittat rätt efter första träningspasset och hade en del nytt att testa i andra träningen. Tyvärr blev denna rödflaggad innan några meningsfulla tester kunnat göras och teamet gick tillbaka till tidigare inställningar för kvalet vilket ledde till att det blev startplatser i mitten av startfältet, trots att Morbidelli missade Q2 med en ynka tiondel. Efter race 2 tog teamet ett beslut att chansa inför race 2 och använda det som ett test istället för den rödflaggade andra träningen. Det gav bra utdelning då både Kangas och Morbidlli hittade mycket fart och kunde klättra upp till en nionde respektive tiondeplats i mål.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth kände efteråt att teamet har anledning att se fram emot kommande racehelger.
– Visst var detta ännu en tuff helg där resultaten inte ser så vidare ut men bakom dem döljer sig en del som faktiskt ger oss anledning att vara positiva framöver, säger Dick. Vi hade lite stolpe ut med rödflaggen i andra träningen och att Gianni precis missade att gå vidare till Q2. Därför bestämde vi oss för att chansa till race 2 och det gav verkligen utdelning. Det gör att vi lämnar Spa med positiva signaler framöver. Gianni och Olli tvingades än en gång starta i mitten av fältet där körningen från många lämnar mycket att önska men de tog sig igenom med hela bilar vilket är väldigt bra. Nu är vi lite försiktigt positiva inför fortsättningen och nu skulle det känns bra med ett nytt race redan nästa helg. Vi fick positiva signaler den här helgen och ser ljuset i tunneln, avslutar han.

För WestCoast Racing väntar ny racehelg redan nästa helg då teamet är tillbaka i Porsche Carrera Cup Scandinavia för race på den helt nya banan utanför Skellefteå. Nästa race i TCR Europa är på Red Bull Ring i Österrike 13-14 juli.

Senaste nyheterna