Från TCR Europa till Carrera Cup Scandinavia – WestCoast Racing i fullspäckad säsong

Publicerad 30 maj 2019, 12.44 av WestCoast Racing.

WestCoast Racing har inlett den kanske mest utmanande delen av årets säsong med race efter race varje helg. Från TCR Europa på Hockenheim i helgen väntar nu Carrera Cup Scandinavia på Anderstorp till helgen.

I helgen avgjordes säsongens andra deltävling i TCR Europa på Hockenheim i Tyskland. För WestCoast Racing blev det en tuff helg där Gianni Morbidelli till slut lyckades säkra poäng i det andra av helgens två race medan Olli Kangas fick lämna helgen poänglös. Tonen sattes i kvalet där man inte fick till det sista och därmed var förpassade till mittfältsplaceringar från vilka det var svårt att ta sig fram i ett tufft startfält. Gianni Morbidelli lyckades köra upp sig till en elfteplats i race 2 och rädda några viktiga poäng.
– Det blev en tuff helg för oss, konstaterar Dick Jönsson Wigroth. Om man inte får till kvalet är man lite utelämnad i ett sådant här tufft mästerskap och det led vi av i racen. Vi hade bra racefart men när man startar långt ner är det tufft. Vi lärde oss ändå en hel del och hoppas dra nytta av det till Spa om två veckor.

Nu till helgen väntar det omställning för teamet, tredje deltävlingen i Carrera Cup Scandinavia körs i helgen på Anderstorp. WestCoast Racing är nya i mästerskapet men har inlett starkt med att regelbundet slåss om pallplatser. Dick Jönsson Wigroth hoppas på mer av den vara på Anderstorp.
– Hugo Nerman och Roar Lindland har inlett väldigt bra och trots att det här är ett nytt mästerskap för oss där vi slåss med många team med stor erfarenhet av Porschebilarna är jag nöjd med inledningen. Vi har bra chanser att vara med och slåss i toppen på Anderstorp, säger Dick.

Carrera Cup Scandinavia körs på Anderstorp 1-2 juni. Tidschema och resultat på www.carreracup.se.

Senaste nyheterna