Dags för Carrera Cup på Rudskogen

Publicerad 17 maj 2019, 21.00 av WestCoast Racing.

I helgen med start dagen efter sjuttonde maj och Norges nationaldag är det dags för Carrera Cup Scandinavia att fira i Norge. Deltävling två i mästerskapet går av stapeln i helgen på Rudskogen i Norge.

WestCoast Racing kommer dit med en laddad norrman som är ute efter revansch. Roar Lindland lämnade Ring Knutstorp som tabellnia efter att drabbats av en startkrasch i första racet premiärhelgen. Han kunde reparera lite av skadorna med en sjätteplats i race 2, men tabellplaceringen är långt ifrån norrmannens potential och han är redo efter en seger i Pro-Am klassen i Porsche Mobil1 Supercup i Barcelona.
– Det blev inte den säsongsöppning vi hade hoppats på men det är mycket poäng kvar att köra om, och jag ser självklart fram emot Rudskogen, säger Roar.

Hugo Nerman är också laddad för Rudskogen efter att ha klarat av sin tävlingsdebut i Carrera Cup. Han är femma i mästerskapet efter en sjätte och sjundeplats i de två racen på Ring Knutstorp.

Tävlingshelgen på Rudskogen består av test och kval imorgon lördag följt av de två racen på söndag. Deltävlingarna på Rudskogen är de enda i årets säsong som inte sänds direkt eller i efterhand i Viasat Motor och Viaplay. Livetiming finns på carreracup.se.


Tidsschema Rudskogen Motorsenter 18-19 maj 2019

Lördag 18 maj
Kl 08.00: Test 1 (50 min)
Kl 10.00: Test 2 (50 min)
Kl 12.00: Test 3 (50 min)
Kl 16.45: Officiellt test (25 min)
Kl 19.10: Kval, Q1 och Q2 (30 min)

Söndag 19 maj
Kl 09.30: Race 1 (20 min)
Kl 14.40: Race 2 (20 min)

Senaste nyheterna