Stabil helg för WestCoast Racing när Carrera Cup Scandinavia startade

Publicerad 5 maj 2019, 14.47 av WestCoast Racing.

Det blev en stabil debut för WestCoast Racing i Porsche Carrera Cup Scandinavia när mästerskapet i helgen inledde säsongen på Ring Knutstorp i Skåne.

Porsche Carrera Cup Scandinavia är en ny bekantskap för WestCoast Racing och på förarsidan har teamet blandat med en mästerskapsdebutant i form av Hugo Nerman och en riktig Porsche-veteran i norrmannen Roar Lindland med Porscheerfarenhet från såväl det skandinaviska mästerskapet som den internationella scenen.

Ring Knutstorp bjöd på ett väldigt blandat väder under premiärhelgen där det till och med var snö på banan på lördagsmorgonen när helgens två race skulle avgöras. Det satte dock inte stopp för tävlingarna som kördes enligt plan och för teamets två förare var det Hugo Nerman som lyckades bäst med en femte respektive sjundeplats i de två racen. Roar Lindland tvingades bryta det första racet redan i starten när han drogs in i en startkrasch och i det andra blev det en sjätteplats efter att ha startat fyra.

Resultatmässigt hade framför allt Lindland självklart hoppats på mer men teamet visade att farten fanns från start och Hugo Nerman gjorde en bra debut i mästerskapet med två solida poängplaceringar. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att premiären nu är avklarad.
– Vi visste på förhand att det inte är lätt att komma in i Carrera Cup och leverera direkt men vi hade ändå farten för att vara med i toppen, säger Dick. Roar är självklart lite besviken men hans dag började olyckligt med en startkrasch men farten finns definitivt där. Hugo gjorde en mycket bra debut i Porschen och ska självklart vara nöjd med sin insats. Nu laddar vi om för Norge.

Carrera Cup fortsätter mästerskapet på Rudskogen i Norge om två veckor med deltävling två 18-19 maj.

Resultat – Carrera Cup Scandinavia, Ring Knutstorp:

https://www.carreracup.se/resultat/ring-knutstorp-3-4-maj/

Senaste nyheterna