WestCoast Racing inleder säsongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Publicerad 3 maj 2019, 09.52 av WestCoast Racing.

I helgen inleds Porsche Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp där WestCoast Racing deltar med två bilar.

Hugo Nerman som tidigare körde för teamet i Formula Nordic och ifjol körde i STCC debuterar i år i Porsche Carrera Cup och som teamkamrat har han Roar Lindland med många års erfarenhet av Porsche i Sverige och internationellt. Dick Jönsson Wigroth ser fram emot utmaningen teamet står inför i Porsche Carrera Cup.
– Det här är något helt nytt för oss och vi är fullt medvetna om att vi har mycket att lära, säger Dick. Det har sett bra ut på testerna så här långt och vi har en intressant förarkombination med Hugo och Roar så jag tycker vi har bra förutsättningar för att vara med och utmana i toppen.

Hugo Nerman har en ny bil och ett nytt mästerskap att anpassa sig till igen men är nöjd med hur det har gått så här långt.
– Det känns ok, säger Hugo. Jag börjar komma in i bilen mer och mer  och lär mig mycket för varje varv jag kör. Nu gäller det att bygga en bra grund för kommande tävlingar men så här långt känns det bra. Det är lite svårt att veta exakt var vi står just nu men det är en bra känsla i teamet och i min egen körning.

 

Tävlingshelgen inleds officiellt idag fredag med tester och två kval följt av två race imorgon lördag. Tävlingarna direktsänds i Viaplay och Viasat Motor imorgon lördag.

TV-tider

Lördag 4 maj
Viaplay 11:00-11:45 – Uppsnack och race 1 live
Viaplay 14:30-15:30 – Uppsnack och race 2 live

Eftersändning i Viasat Motor.

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia  – Ring Knutstorp 3-4 maj

Fredag 3 maj
Kl 11.20: Test (30 min)
Kl 14.55: Kval, Q1 (17 min)
Kl 15.22: Kval, Q2 (8 min)

Lördag 4 maj
Kl 11.17: Race 1 (20 min)
Kl 14.52: Race 2 (20 min)

Senaste nyheterna