Tuff säsongsstart i TCR Europa för WestCoast Racing

Publicerad 30 april 2019, 10.07 av WestCoast Racing.

Det blev en tuff säsongsstart för WestCoast Racing i TCR Europa när mästerskapet inledde sin säsong på Hungaroring i Ungern. Volkswagenbilarna var inte konkurrenskraftiga nog i de drygt 30 bilar starka startfältet och WestCoast Racing fick slita till sig några poäng i premiären.

Det var ett stort startfält som inledde säsongen med över 30 bilar på plats. Det gjorde kvalet till en utmaning för alla att hitta luckor på banan och desto mer utmanande blev det för Volkswagenteamen som den här helgen saknade fart. Gianni Morbidelli kvalade in på 16:e plats och Olli Kangas på en 22:a plats för helgens två race.

Givetvis skulle det bli svårt att ta sig upp från de startpositionerna men i race 1 kunde Gianni Morbidelli skickligt navigera genom trafiken och utnyttja misstag från andra till att ta en niondeplat och några välförtjänta poäng. Olli Kangas höll sin 22:a plats efter att varit fast i ett tåg av bilar under racet. Till det andra racet började det regna och det blev svårkört då de flesta startade på slicks på en därefter upptorkande bana. Morbidelli var en av offren i racet med flera små incidenter och tvingades bryta. Olli Kangas kunde klättra upp och slutade på en neslig sextondeplats, en placering från poängplats.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth var inte nöjd efter helgen och hade hoppats på mer men konstaterade att ingen av Volkswagenbilarna räckte till i säsongsstarten.
– Det här var inte den säsongsstart som vi hade hoppats på, säger Dick. Det räcker med att titta i resultatlistan för att konstatera att Volkswagenbilarna inte räckte till den här helgen och med ett så stort startfält blir det extra tufft att göra något. Gianni och Olli gjorde vad de kunde med de förutsättningar de hade. Gianni stod för en fantastisk uppkörning i det första racet och hade kunnat göra ett minst lika bra resultat i det andra om han inte blivit påkörd och tvingades bryta. Olli missade så när att ta poäng men båda förarna gjorde allt vad de kunde. Vi räckte inte till helt enkelt och nu måste vi se till att hitta mer fart till nästa helg.

Nästa race i TCR Europa är på Hockenheim i Tyskland 24-26 maj. För WestCoast Racing väntar närmast säsongsstart i Carrera Cup Scandinavia på Ring Knutstorp nu till helgen.

Resultat – WestCoast Racing, TCR Europa Hungaroring:

Race 1:
Gianni Morbidelli – P9
Olli Kangas – P22

Race 2:
Gianni Morbidelli – DNF
Olli Kangas – P16

Senaste nyheterna