WestCoast Racing avslutar en fullspäckad säsong med pallplats i Barcelona

Publicerad 22 oktober 2018, 18.08 av WestCoast Racing.

En lång och späckad racingsäsong är nu över för WestCoast Racing som avslutade säsongen med en pallplats i finalen i TCR Europa i Barcelina i helgen.

Efter att ha säkrat förar- och teammästerskapet i TCR UK utöver en full säsong i STCC gjorde WestCoast Racing i helgen också ett inhopp i finalen i TCR Europa på Catalunyabanan utanför Barcelona. Teamets tre Volkswagen Golf GTI TCR kördes av Andreas och Jessica Bäckman samt 2017 års BTCC-mästare Ashley Sutton som gjorde ett inhopp för teamet den här helgen. Trots att detta var Suttons första TCR-race utanför Storbritannien, hans första racehelg på Catalunyabanan och i en Volkswagen Golf TCR kom han snabbt in i det och var med i toppen. En fjärdeplats i det första racet följds upp med en pallplats i helgens andra race.
– Jag tog det lite försiktigt i det första racet eftersom det här är ett nytt mästerskap för mig, säger Ashley. Vi ville bara se till att vi gick i mål men vi ändrade på taktiken till det andra racet och satsade mer. Trots att det var mitt första internationella race och vi både hade färre däck och en tyngre bil än de andra blev det en stark helg för oss. Jag är självklart väldigt nöjd med upplevelsen och hela helgen. Bilen var fantastisk och WestCoast fick mig att känna mig hemma så en väldigt bra helg.”

Dick Jönsson Wigroth ser nu tillbaka på en lång säsong för teamet där man tävlat både i STCC och TCR UK och avslutat det hela med ett inhopp i TCR Europa. Förutom Ashley Suttons tredjeplats och starka helg gjorde Andreas och Jessica Bäckman också starka insatser med en 12:e och 13:e plats respektive en 14:e och 15:e plats i de två racen.
– Det har varit en utmanande säsong för hela teamet med så många race men jag är väldigt glad över hur felfria de har varit, säger Dick. Det känns väldigt bra att vi kan avsluta säsongen med en pallplats här i Barcelona. Vi hade en bra helg i TCR Europa och fick många bra svar på frågor vi hade inför helgen och inför nästa år. Det var också väldigt bra att arbeta med Ashley, han kom snabbt in i teamet och var väldigt professionell vilket bidrog starkt till att vi fick ut så mycket som möjligt från den här helgen. Jag vill också passa på att nämna Andreas och Jessica. Det är lätt att glömma bort att det här faktiskt är deras första år i bilracing och de går från klarhet till klarhet och de utvecklade och tog steg framåt hela helgen. Det här blev ett bra avslut på en fullspäckad säsong. Nu börjar vi se på planerna för nästa år och var vi ska tävla 2019.

Resultat – TCR Europa, Barcelona:

http://europe.tcr-series.com/index.php/events/item/circuit-de-barcelona-catalunya

 

Senaste nyheterna